субота, 25 січня 2014 00:02

У захопленому міністерстві АПК очікують нападу міліції

Співробітники Міністерства агропромислового розвитку та продовольства вивезли майже всі важливі документи, техніку та особисті речі з Хрещатика, 24.

Вже минула доба, як адмінбудівлю захопили активісти громадської організації "Спільна справа". Нині мітингувальники лише починають заселятися в міністерство. Їх близько двохсот осіб. У розпорядженні мають всі вісім поверхів. Тут організовано нічліг. В будівлі поки не обладнали кухню та медпункт.

Ввечері у холі на першому поверсі сидять кілька активістів з кариматами, рюкзаками. Стіни обписані чорною фарбою фразами "Влада народу", "АСАВ". Що означає ця абревіатура активісти не знають.

"Після переговорів стало остаточно зрозуміло, що обіцяний наступ доведеться організовувати самотужки. Ми починаємо. Активістами Спільної Справи щойно зайняте приміщення Міністерства АПК", - пояснив захоплення лідер "Спільної справи" Олександр Днилюк.

Біля входу в будівлю міністерства стоять двоє чоловіків. Запитують посвідчення, всередину пускають лише журналістів або активістів спільної справи.

"Ми перестраховуємось від провокаторів. Все таки це будівля навіть не мерії. Тут зберігаються документи зі всієї України. Доля мільйонів фермерів", - каже активіст "Спільної справи" Андрій. Проводить коридорами.

Подекуди в коридорі розкидані куфайки, каски, картаті торби. Олександр розповідає, що спатимуть активісти лише в коридорах.

"Всі кабінети опечатали сьогодні разом із працівниками міністерства. На кожні двері є документ із їхнім підписом. Сьогодні особисто опечатував кабінет першого заступника міністра. Приходив якийсь його підлеглий, забирав речі й документи. Був не дуже привітний. Звісно йому це не подобається. Але не сварив. Взагалі до нас працівники міністерства ставились нормально. На корупцію жалілися. Жінки підгодовували булочками та печивом. Ми їм за це сумки та техніку допомагали зносити вниз", - говорить Андрій.

На четвертому поверсі кабінети першого заступника міністра, відділ розвитку сільсько-господарської кооперації, управління внутрішнього аудиту та інші. Всі на всіх кабінетах паперові стрічки з підписами й печатками. Поверхом вище кабінет міністра. Він знаходиться у правому крилі будівлі. Вхід на ту половину коридору має свої двері на магнітному замку. На п'ятий поверх журналістів та активістів не пускають. Біля них чергує сторож, найнятий міністерством.

"Домовились, що господарство вестимемо самі. Як бачите, в нас тут чистота. Туалети теж самі миємо. Їстимемо поки на польовій кухні в наметі, згодом організуємо медпункт".

Каже, що кілька осіб будуть охороняти приміщення. Остерігаються провокацій і нападу міліції.

Зараз ви читаєте новину «У захопленому міністерстві АПК очікують нападу міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі