субота, 05 липня 2014 17:26

У вересні у Порошенка спитають, що зробив Гелетей на посаді міністра – політолог

У вересні у Порошенка спитають, що зробив Гелетей на посаді міністра – політолог
Кость Бондаренко Фото: telegraf.com.ua

Новопризначений міністр оборони Валерій Гелетей повинен продемонструвати ефективність своєї роботи до вересня. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Кость Бондаренко.

"Гелетей - не чужа президенту людина. Вони з ним працювали. За помаранчевої влади Гелетей очолював Державну службу охорони. Очевидно, Порошенко йому довіряє. Президент призначає на посади людей з бізнесу, бо сам є вихідцем з бізнес середовища. Розуміє, як воно функціонує і мислить. Керується тим, що людина, яка заробила перший мільйон і побудувала бізнес, може керувати і державою. Наскільки це виправдає себе — поки що важко говорити. На такий режим мільярдерів поки що суспільство спокійно реагує", - розповів Бондаренко.

Експерт розповів про завдання новообраного міністра оборони: "Завдання Гелетея – це налагодити роботу військових. Міністр оборони не повинен бути полководцем, бо для цього є начальник Генерального штабу. Міністр оборони – це, насамперед, менеджер. Місія Гелетея – це подолати корупцію в міністерстві. Якщо не виконає цього, то доведеться шукати іншого міністра. У Гелетея мало часу, щоб показати ефективність. У вересні у Порошенка спитають, що зробив Гелетей на своїй посаді. Сумніваюсь, що йому вдасться подолати корупцію. Бо саме міністерство будувалось на корупційних схемах протягом двадцяти років".

Нагадаємо, що 3 липня призначили нового міністра оборони. Ним став генерал-полковник Валерій Гелетей. Його кандидатуру запропонував президент Петро Порошенко. Попередник Михайло Коваль тепер заступник секретаря Ради Нацбезпеки і оборони. Зазначимо, що Гелетей працював у столичній міліції. За президентства Віктора Ющенко керував управлінням державної охорони.

Зараз ви читаєте новину «У вересні у Порошенка спитають, що зробив Гелетей на посаді міністра – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі