пʼятниця, 07 вересня 2018 10:56

У Раді вимагають звільнити Коболєва

У Раді вимагають звільнити Коболєва
За 2016 рік голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв отримав винагороду 19 млн грн. Фото з відкритих джерел

Радикальна партія звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою звільнити Андрія Коболєва з посади керівника Нафтогазу.

Про це з трибуни парламенту заявив лідер "радикалів" Олег Ляшко.

"Мільйони людей стали заручниками політики Нафтогазу, коли його керівник отримує по 3 млн гривень зарплати в місяць, 45 млн євро виписав собі премій. А люди сидять без гарячої води... Вимагаємо повернути норми нарахування субсидій згідно минулої зими. У відставку голову Нафтогазу Коболєва! Ви ухвалювали рішення про унормування премій і зарплат: чи повернули 45 млн, які отримали чиновники Нафтогазу? Чи припинили виплачувати космічні зарплати?" - оголосив Ляшко.

Глава уряду пояснив, що водопостачанням для киян займається столична влада.

"Нафтогаз не має прямого управління від уряду. У них є незалежна наглядова рада, є закони, за якими вони працюють. Але з надмірними преміями і зарплатами треба навести лад. Перше рішення уряду було зупинити жадібні виплати, які намагалися провести через Нафтогаз. Суми обмежені. Ніяких 45 млн вони не отримували. Контракти діють не один рік. Ми маємо переглянути всі контракти після завершення та установити реальні зарплати", - сказав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Главі Нафтогазу купили броньований "Кадиллак"

За рішенням Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018-го, Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами 2 арбітражних проваджень, Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Після цього наглядова рада Нафтогазу прийняла рішення виплатити співробітникам компанії премії на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі. Це - $46,3 млн. Першу частину премій на суму $20,7 млн виплатили у травні 2018-го. Решту премії планували виплатити протягом 3 років виключно за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу - $2,6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У Раді вимагають звільнити Коболєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі