середа, 28 березня 2018 15:23

У Раді вирішать долю е-декларування громадських активістів

У Раді вирішать долю е-декларування громадських активістів
Народні депутати не хочуть е-декларування для громадських активістів, яке запропонував Порошенко. Фото: apostrophe.ua

28 березня лідери фракцій на позачерговій нараді у спікера парламенту Андрія Парубія розглянуть законопроект про скасування е-декларування для громадських активістів. Про це написав у Facebook депутат від "Батьківшини" Іван Крулько.

"Після вчорашніх консультацій із громадськістю сьогодні передали голові Верховної Ради Андрію Парубію заяву з вимогою скликати у п'ятницю позачергове засідання Ради для ухвалення законопроекту про скасування е-декларування для громадських активістів (№6271)."

У парламенті підтвердили, що нарада у прем'єра відбудеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 100 тис. грн - новий "гроза" декларантів назвав майбутню зарплату

"За тиждень перед сесійним тижнем відбувається нарада голови ВР з головами та представниками фракцій. Розглядають питання формування порядку денного засідань Верховної Ради. Сьогодні о 16:00 відбудеться чергова, традиційна нарада", - сказав прес-секретар Парубія Андрій Ковальов.

З 1 квітня у силу вступить стаття президентського закону, за яким громадських активістів можна буде переслідувати і притягати до кримінальної відповідальності за не заповнену е-декларацію. Члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації. Євросоюз розкритикував ці поправки до закону про електронне декларування. Петро Порошенко просив депутатів скасувати цю вимогу.

Заяву про скасування декларування для ГО підписали народні депутати від "Батьківщини", "Самопомочі", "Народного контролю", Народного Руху України тощо.

У лютому представник президента в парламенті Ірина Луценко стверджувала, що громадські активісти погоджуються на запропоноване Порошенком розширене звітування про доходи замість їх декларування. Водночас антикорупціонери повідомили, що відхилили пропозицію президента.

Зараз ви читаєте новину «У Раді вирішать долю е-декларування громадських активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі