субота, 03 березня 2018 11:32

У Європарламенті звинувачують українську владу в непрозорості і хвалять за реформи

У Європарламенті звинувачують українську владу в непрозорості і хвалять за реформи

За чотири роки після Революції гідності українська влада домоглася певних результатів, але прогрес реформ необхідно прискорювати.

Про це розповіла німецька євродепутат, член групи Зелені - Європейський вільний альянс і відомий друг України в Європарламенті Ребекка Хармс.

"Думаю, не дивлячись на війну на Донбасі, частина російської стратегії, метою якої є перешкодити процесу реформ в Україні. Також, незважаючи на окупацію Криму, українські політики в уряді і парламенті змогли досягти прогресу в реформах, яким себе присвятили. І вони себе їм присвятили не тільки, щоб догодити Європейського Союзу або іноземним донорам ", - вважає політик.

Одним з головних питань в реформуванні країни є створення незалежних антикорупційних інституцій.

"Думаю, коли мова йде про ці інституційні питання, якісний закон про ефективний Вищий антикорупційний суд дійсно необхідний. [Нашим] колегам в Раді, друзям в уряді і президенту слід якомога швидше погодитися зробити це таким способом, який забезпечить підтримку іноземних донорів та Венеціанської комісії. Немає сенсу приймати закони, якщо ви вже знаєте, що вони не будуть відповідати міжнародним критеріям ", - розповіла Хармс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент підтримав санкції проти Польщі

Однак не у всіх сферах владі вдалося добитися прогресу і виконати свої зобов'язання перед західними партнерами.

"Також я б хотіла згадати ще одну думку, яка не дає спокою установам ЄС: кілька разів нашим інститутам, Європарламенту українські політики з уряду і Ради обіцяли, що поправку до закону про e-деклараціях, яку вони внесли щодо НУО, змінять, і неурядові організації будуть мати в Україні правила прозорості, як в ЄС. Вони обіцяли це, але так і не зробили. тобто це також перетворюється на чинник, який серйозно псує наші відносини ", - зазначила депутат.

У січні Ребекка Хармс висловила надію, що Євросоюз не припинить безвізовий режим для українців. "Його функціонування передбачає виконання деяких умов, які пов'язані з боротьбою з корупцією і певними реформами. Але я дуже сподіваюся, що того, чого ми досягли як свободи для українців в ЄС, ми не будемо торкатися", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті звинувачують українську владу в непрозорості і хвалять за реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі