середа, 12 серпня 2020 15:54

Україна припиняє культурне співробітництво з Росією

Україна припиняє культурне співробітництво з Росією
Будь-які стосунки з Росією припинено через збройну агресію проти України. Фото: Reuters

Україна припиняє культурне співробітництво з Росією.

Кабінет міністрів у середу ухвалив проєкт постанови "Про вихід України з Угоди про створення Ради з культурного співробітництва держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав та Протоколу про внесення змін та доповнень до Угоди про створення Ради з культурного співробітництва держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав від 26 травня 1995 року", пише "Українська правда".

"Будь-які стосунки з Росією припинено через збройну агресію проти України, а співпраця з іншими державами - учасницями СНД відбувається індивідуально у двосторонньому форматі на основі укладення нових та/або чинних двосторонніх договорів", - пояснили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

Ще від 2 травня 2018 року є рішення РНБО про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у рамках СНД.

На виконання цього рішення міністерства розробляють постанови по своїх угодах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через 16 років після підписання договору про дружбу Росія вдерлася в Україну

"Таких різних угод про співробітництво в рамках СНД багато. Наприклад, як минулого місяця Україна вийшла з гуманітарного співробітництва.

Рішення про вихід з угод логічне, бо потреби у цій співпраці для нашої країни вже немає", - кажуть у міністерстві.

22 липня Кабмін схвалив указ президента "Про вихід України з Угоди про гуманітарне співробітництво держав - учасниць СНД та Угоди про Раду з гуманітарного співробітництва держав - учасниць СНД".

4 червня Верховна Рада призначила міністром культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Він очолював Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. Ткаченко теж балотувався в парламент від "Слуги народу". До роботи народним депутатом був генеральним директором групи "1+1 Media".

Зараз ви читаєте новину «Україна припиняє культурне співробітництво з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі