середа, 06 грудня 2017 19:40

Кримінальна відповідальність за заперечення Голодомору – це питання честі нашої нації, - Андрій Іллєнко

Якщо в парламенті лишилася хоч крапля патріотизму – він має підтримати законопроект щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору і встановити нарешті історичну справедливість. Це питання пам'яті наших предків і нашої честі як нації.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді 6 грудня 2017 року заявив народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

  Народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко: "Виправдання катів української нації - неприпустиме"
Народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко: "Виправдання катів української нації - неприпустиме"

28 листопада народні депутати-свободівці зареєстрували законопроект щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору.

Андрій Іллєнко наголосив, що відповідний пункт є у свободівській Програмі захисту українців від початку її створення. Окрім того, в минулому скликанні член ВО "Свобода" Андрій Міщенко реєстрував подібний проект закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українців убивали навмисно, знищували за етнічними ознаками"

"Це питання нашої національної честі, гідності, історичної справедливості. Більшість цивілізованих країн проходять шлях, коли відверті публічні заперечення геноциду вважають кримінальним злочином і запроваджують за них кримінальне покарання. Ми вважаємо неприпустимим виправдання катів української нації, а заперечення Голодомору як геноциду вважаємо підготовкою нових злочинів щодо неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час запровадити відповідальність за невизнання Голодомору

Сьогодні Українська держава, як і сто років тому, бореться з московською агресією. Частина території України окупована ворогом і там уже відбувається дії, які є геноцидом всього українського. Цей ворог готовий повторити страшні злочини ХХ століття. Щоб кати були названі катами – свободівці вимагають від парламенту якнайскорішого ухвалення нашого законопроекту", – підкреслив Андрій Іллєнко.

25 листопада в Україні відзначили День пам'яті жертв Голодомору. Цього року він пройшов під гаслом "Голодомор — помста за свободу, помста за революцію". Жалобні акції відбулись у 32 країнах.

У 1932–1933 роках радянська влада намагалася придушити український національно-визвольний рух і фізично знищити селян. Масовий Голод організували штучно. Науково встановлені втрати від нього становлять щонайменше 7 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальна відповідальність за заперечення Голодомору – це питання честі нашої нації, - Андрій Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі