вівторок, 14 жовтня 2008 15:18

Тимошенко вважає Ющенка гіршим за Кучму

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко засуджує тиск на судову систему, який виливається в знищення судів. Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції, коментуючи Указ Президента про ліквідацію окружного адміністративного суду міста Києва.

"Я згадую ті сумні часи "кучмізму", коли ми всі з вами боролися проти "телефонного права" для суддів. А сьогодні проти судді, який ухвалив рішення, яке він вважає абсолютно правосудним, порушена кримінальна справа.

Указ про призначення суддів анулюваний, і взагалі незрозуміло як він два останні роки ухвалював рішення, а крім того тепер знищуються цілі суди, які ухвалюють рішення, незручні для влади.

Я хочу сказати, що так далеко країна ніколи не заходила, щоб ліквідовувалися цілі суди, які не ухвалюють рішення, на догоду Секретаріату Президента. Саме тому я категорично засуджую такий тиск і такий вплив на систему правосуддя", - сказала Прем"єр.

Тимошенко звернула увагу на існування чотирьохрівневої системи правосуддя в країні, за якою рішення суду першої інстанції може бути досліджене на предмет відповідності законодавству судами подальших інстанцій.

"Але влаштовувати репресії проти судової системи... це вже просто з демократією в країні ніяк не сумісно. Я вважаю, що сталася трагічна подія, коли почали звільняти суддів і відміняти взагалі існування судів, які не працюють на догоду високим владним структурам. Це дійсно надзвичайна ситуація.

Але я вважаю, що які-небудь високі посадові особи повинні ухвалювати законні рішення, і вони всі можуть бути оскаржені в судах, і вони всі можуть бути вивчені на предмет законності, і "священних корів" тут немає. Потрібно всім звикнути, що правосуддя може перевірити будь-яке рішення на відповідність закону і Конституції", - відзначила Тимошенко.

Нагадаємо, Президент України своїм Указом ліквідовував Окружний адміністративний суд Києва, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вважає Ющенка гіршим за Кучму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі