субота, 13 грудня 2008 14:44

Тимошенко не хоче більше таких корумпованих посередників як RosUkrEnergo

Віце-президент "Газпрому" Олександр Мєдвєдєв заявив, що російська компанія запропонувала компроміс для врегулювання газового боргу України.

Подробиці цього компромісу не відомі.

Водночас Тимошенко заявила, що газові переговори затягуються через невирішеність питання про присутність компанії RosUkrEnergo на ринку України.

Вона підкреслила, що Україна в переговорах займає чітку позицію і не бажає, аби посередником у процесі постачань газу в Україну була будь-яка корупційна структура.

"Ми не хочемо більше мати ніяких корумпованих посередників між Росією і Україною у вигляді RosUkrEnergo. Ми не хочемо, щоб і далі тривала корупція на такому високому рівні на газовому ринку, і саме тому сьогодні всі дебати йдуть навколо того, аби ліквідувати RosUkrEnergo як корупційного посередника між Росією і Україною при постачаннях природного газу", - заявила прем`єр.

Тимошенко впевнена, що наступного року газ для України буде дорожчим.

Як відомо, на сьогодні борг України "Газпрому", за оцінкою російської сторони, за газ, поставлений у вересні, жовтні і листопаді 2008 року, становить 2,4 млрд. Доларів, повідомляє ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не хоче більше таких корумпованих посередників як RosUkrEnergo». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі