понеділок, 21 грудня 2020 16:10

Тіло Кернеса сьогодні доставлять до Харкова

Тіло Кернеса сьогодні доставлять до Харкова
Кернеса поховають на 2-му кладовищі. Фото: "Уніан"

Літак із тілом міського голови Харкова Геннадія Кернеса прибуде в Україну ввечері 21 грудня. Журналістів закликали не штурмувати харківський аеропорт, адже нікого з представників преси до борту не пустять.

Про це заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

"Прилітає сім'я, я вас прошу, журналісти, зрозумійте ситуацію та проявіть терпіння, толерантність. Сім'я перебуває в шоковому стані. Ми очікуємо приліт літака з Берліна сьогодні з тілом Геннадія Адольфовича орієнтовно о 19:00. Похорон відбудеться 23 числа. Уранці у нас буде відспівування в Благовіщенському соборі, потім прощання у фоє Харківського оперного театру з 9:00 до 13:00", - сказав він.

Кернеса поховають на 2-му кладовищі. У день прощання у центрі міста перекриють кілька вулиць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На честь Кернеса хочуть поставити пам'ятник або назвати вулицю його ім'ям

Уночі 17 грудня помер мер Харкова Геннадій Кернес. У зв'язку зі смертю в місті оголосили 3 дні жалоби.

Кернес обіймав посаду міського голови Харкова з 2010 року. За даними ЦВК, його втретє переобрали на 5-річний термін 25 жовтня. Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У нього було підтверджено Covid-19 і двостороннє запалення легень. 10 вересня його було госпіталізовано в 17-ту міську лікарню, а в ніч на 17 вересня – перевезено літаком із Харкова до Берліна на лікування в клініку Charité.

Зараз ви читаєте новину «Тіло Кернеса сьогодні доставлять до Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі