четвер, 18 квітня 2019 18:00

Сироїд пояснила, для чого Зеленського запрошували у Париж

Сироїд пояснила, для чого Зеленського запрошували у Париж
Фото: Gazeta.ua

Європейські політики хочуть знати, із ким їм доведеться працювати після виборів президента України. Для цього лідер Франції Еммануель Макрон влаштував зустріч із Володимиром Зеленським.

Таке переконання висловила віце-спікер Оксана Сироїд в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Міжнародні візити відбуваються для розуміння, хто є хто, які позиції сповідує людина. Зустріч Зеленського з Макроном була вигідна їм обом. Для Володимира це перший міжнародний візит у статусі кандидата на посаду президента. А представникам європейської політичної еліти також важливо розуміти, до чого їм готуватися, з ким доведеться працювати. Зустріч із Порошенком могла бути для дотримання балансу", - сказала Сироїд.

Вона пояснила, чому міжнародні партнери не зайняли сторону ні Порошенка, ні Зеленського.

"Для чого їм це? Чи ми не здатні самі вирішити? Уряд США підштовхує нас бути дорослими, вибирати президента. Це треба зрозуміти і не оглядатися. Мене набагато більше цікавить, кого вибере український народ, ніж кого обере навіть дружній до нас іноземний уряд", - наголосила віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенка і Меркель у Берліні запитали про Зеленського

Минулого тижня кандидати у президенти Петро Порошенко та Володимир Зеленський зустрічалися з французьким лідером Еммануелем Макроном. Зустрічі відбулися в один день, із різницею в кілька годин.

Повний текст інтерв'ю з віце-спікером Оксаною Сироїд чекайте на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сироїд пояснила, для чого Зеленського запрошували у Париж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі