субота, 17 листопада 2018 08:12

Суд повернув недоторканність першому нардепу

Автор: Фото: Ігор Мосійчук/Facebook
  21 жовтня 2016-го Ігор Мосійчук одружився втретє. Його дружину Владлену Карпенко підозрюють у проживанні в незадекларованому будинку, оформленому на водія нардепа
21 жовтня 2016-го Ігор Мосійчук одружився втретє. Його дружину Владлену Карпенко підозрюють у проживанні в незадекларованому будинку, оформленому на водія нардепа

Вищий адміністративний суд України три роки тому, 17 листопада 2015-го, визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття недоторканності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.

Через півроку,10 травня 2016-го, таке ж рішення ухвалила й остання інстанція - Верховний суд України. Тоді нардеп пообіцяв порушити справу проти колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна, який у Раді показав відеозапис, на якому Мосійчук бере хабарі за різні "послуги". На одному із епізодів відео політик обіцяє іншій особі сприяння у видобутку на кар'єрі та називає суму у розмірі 100 тис. грн.

Влітку 2016 року вже новий генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура перевіряє нові факти у справі Мосійчука. Восени цьогоріч САП передала генпрокурору повторне подання на зняття депутатської недоторканності з гардепа. Однак глава ГПУ повернув його через "неповноту і недоказовість". Матеріали досі перебувають на доопрацюванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мосійчук і Шахов влаштували бійку в прямому ефірі

25 жовтня торік на Мосійчука скоїли замах біля редакції телеканалу "Еспресо" у Солом'янському районі Києва. Нардеп саме входив до будівлі з охоронцем Русланом Кушніром і політологом Віталієм Балою, коли вибухнув припаркований біля входу моторолер.

Від отриманих травм охоронець політика помер дорогою до лікарні. Колишній міліціонер Михайло Мормль, який проходив повз, помер у лікарні наступного ранку.

Зараз ви читаєте новину «Суд повернув недоторканність першому нардепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі