понеділок, 26 лютого 2018 19:48

Створення Антикорупційного суду: у Раді назвали небезпеки

Створення Антикорупційного суду: у Раді назвали небезпеки
Антикорупційний суд має відповідати нормам Конституції. Фото: ua.news

Створення Антикорупційного суду буде складним процесом для Верховної Ради.

Таку думку висловив народний депутат Олександр Бригинець в ефірі "112 Україна".

"Під час голосування за цей закон необхідно пройти між двома важливими небезпеками. Перша - це створити суд, який не матиме ніяких повноважень і нічого не вирішуватиме. У такому випадку цей суд взагалі не потрібен. З іншого боку є небезпека створити суд, який не буде відповідати конституційним нормам. Усі будуть радіти, а через деякий час цей суд буде знищений Конституційним судом і ліквідований як такий, що порушує Конституцію. Тому розмова і голосування у парламенті будуть дуже складними. Але сподіваюся, що рішення буде прийняте", - сказав Бригинець.

При цьому він наголосив, що в Україні є багато підстав для корупції, які необхідно знищити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційний суд для політиків буде канібальством - експерт

22 грудня у Верховній Раді зареєстрували проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов'язанням України. Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Створення Антикорупційного суду: у Раді назвали небезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі