четвер, 27 червня 2019 14:27

СБУшник із землею в Буковелі приватизував гігантську службову квартиру - ЗМІ

Голова департаменту контррозвідки СБУ Олексій Петров, якого називали можливим кандидатом на посаду заступника голови СБУ перед першим туром президентських виборів, приватизував службову квартиру площею понад 170 кв. м у центрі Києва.

Петров став власником 4-кімнатної квартири, пишуть журналісти Bihus.Info

Автор: bihus.info
 

Свідоцтво про право власності на квартиру видав відділ приватизації державного житлового фонду Управління житлово-комунального господарства Шевченківської райадміністрації у березні 2019-го.

Менше ніж за рік до того, у травні 2018-го Шевченківська РДА включила це помешкання до числа службових квартир СБУ.

Водночас родичі Петрова є власниками численних квартир, будинків і земельних ділянок. Зокрема, його батько володіє будинком у котеджному містечку під Києвом і 3-ма будинками в курортному селищі Санжійка біля Одеси.

Автор: bihus.info
 

Сестра Петрова володіє 2-ма будинками під Києвом і 2-ма невеликими квартирами в столиці. Також квартиру в Києві має мати посадовця, ще одну - його теща.

Молодший брат володіє 2-ма квартирами у столиці та будинком у Санжійці на Одещині.

Дружина має у власності кілька нежитлових приміщень у Києві.

Сам Олексій Петров, окрім приватизованої службової квартири в столиці, володіє кількома ділянками неподалік гірськолижного курорту Буковель.

Журналісти неодноразово фіксували Петрова біля котеджу під Києвом, що записаний на його сестру.

Автор: bihus.info
 

"Я маю 26 років вислуги, 5 неповнолітніх дітей. Я стою на черзі з 2005-го, на квартирній черзі. І, враховуючи, що ремонт цієї квартири достатньо коштовний для мене, я написав відповідну службову записку, рапорт із метою її приватизації. Постійно так проживати на квартирах або в приміщеннях, у будинках, які належать моїм родичам, я вважаю, неможливо. По-перше, що я потім скажу своїм дітям – чиє це житло, чому ми тут проживаємо і на яких правах. По-друге, питання щодо придбання активів моїми близькими родичами – це питання їхнього бізнесу", - пояснює Олексій Петров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив керівника Антитерористичного центру СБУ

Раніше президент Володимир Зеленський обіцяв декомерціоналізацію СБУ. Позбавити відомство "невластивих функцій".

"Служба повинна боротися із диверсантами і шпигунами, а не займатися бізнесом", - заявляв глава держави.

Зараз ви читаєте новину «СБУшник із землею в Буковелі приватизував гігантську службову квартиру - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі