середа, 27 грудня 2017 17:34

САП закрила справу Довгого, не знайшовши складу злочину – ЗМІ

САП закрила справу Довгого, не знайшовши складу злочину – ЗМІ

Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) закрила кримінальне провадження стосовно депутата Верховної Ради України Олеся Довгого. Постанова підписана начальником третього відділу САП Василем Кричуном.

Про це свідчать документи, опубліковані інтернет-виданням "Лівий берег".

У САП визнали, що не знайшли складу злочину у діях 10-річної давності колишнього секретаря Київської міської ради. У відомстві Холодницького вказали на відсутність причинно-наслідкового зв'язку між діями Довгого та рішеннями Київради щодо земельних питань у 2007 році.

"Повноваження заступника Київського міського голови - секретаря Київради не передбачають можливість та обов'язки впливати на волевиявлення депутатів під час голосування, допущені порушення регламенту Київської міськради самі по собі не є складом кримінального правопорушення", - йдеться у постанові.

У САП вважають, що всі можливості пошуку доказів вже вичерпані, показання свідків часто суперечать одне одному, тому продовження розслідування не має сенсу.

Сам Олесь Довгий на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook назвав рішення САП завершенням "вистави імені Луценка", заявивши, що справа закрита у зв'язку з відсутністю доказової бази.

"Я довго думав, що написати сьогодні, коли нарешті весь цей абсурдний спектакль "імені Луценка" закінчився. Мене переповнюють різні почуття, зокрема, нескінченної втоми та порожнечі, тому що ця війна забрала не лише багато сил і нервів, але й життя найдорожчої для мене людини - мого діда. Він найбільше переживав за мене, пропускав все, що відбувається зі мною, через себе, своє серце та душу. Та цей день був би для мене набагато щасливішим, якби дід дожив за нього, і ми разом підняли б келих за справедливий фінал, за наших ворогів і життєві випробування, які роблять нас сильнішими", - написав Довгий.

Політик подякував за підтримку своїм близьким, а також друзям, які не відвернулися від нього, незважаючи на складні часи. Окрему подяку Довгий висловив прокурорам САП.

"Спасибі, що не побоялися назвати речі своїми іменами та між "догодити особисто генпрокурору" й "так велить закон" вибрали останнє. Мало хто має мужність чинити за законом, коли сам генпрокурор особисто попросить про інше!" - підсумував депутат.

Нагадаємо, у червні поточного року Генеральна прокуратура України направила до Верховної Ради України подання на зняття депутатської недоторканності та подальше залучення до відповідальності народного депутата Олеся Довгого. Йому інкримінували порушення регламенту під час перебування секретарем Київради у 2007 році. Довгий звернувся до колег по парламенту з проханням проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканості, щоб він міг довести свою невинуватість у суді. Більшість експертів та юристів з самого початку були скептично налаштовані з приводу "справи Довгого", заявляючи про її безперспективність та відсутність доказової бази, оскільки регламент не є законом, а земельні рішення приймалися більшістю депутатів Київради.

Зараз ви читаєте новину «САП закрила справу Довгого, не знайшовши складу злочину – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі