вівторок, 27 листопада 2018 18:12

Санкції проти Росії можуть продовжити на рік

Санкції проти Росії можуть продовжити на рік
Андрій Парубій та Антоніо Таяні. Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Європейський парламент розширити санкції проти Росії через її агресію в Азовському морі та продовжити їх на рік.

Про це спікер повідомив на брифінгу в Брюсселі після зустрічі з президентом ЄП Антоніо Таяні.

"За два тижні має відбутися нарада, на якій має бути ухвалене відповідне рішення (про санкції проти РФ. - Gazeta.ua). Я передав звернення Верховної Ради стосовно подій у Керченській протоці і зазначив, що у зв'язку з тими подіями критично важливо, щоб санкції були посилені і продовжені терміном на рік, а не на півроку. Ми переконані, що піврічний період є замалий...

Не можу сказати, що по цьому питанн вже отримав конкретну відповідь, але це питання візьмуть на розгляд. Сподіваюся, ми зможемо отримати підтримку", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після дій Росії на Азові ЄС може заморозити "Північний потік-2"

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Росії можуть продовжити на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі