середа, 02 вересня 2020 09:05

Найвища ціна на електроенергію в Європі - не те лідерство, яке обіцяв прем'єр Шмигаль - політолог

Найвища ціна на електроенергію в Європі - не те лідерство, яке обіцяв прем'єр Шмигаль - політолог
Політолог Микола Давидюк прокоментував зростання на 8,5% оптової ціни на електроенергію. Фото: Гордон

Найвища в Європі ціна на електроенергію - не те лідерство, яке обіцяв прем'єр-міністр Денис Шмигаль при формуванні уряду.

Про це заявив політолог Микола Давидюк, коментуючи зростання на 8,5% оптової ціни на електроенергію.

"Очевидно, що на догоду приватній монополії нинішній уряд всіляко стимулює подорожчання електроенергії для промислових споживачів. І з огляду на попередню роботу Дениса Шмигаля в ДТЕК це цілком зрозуміло. Але навряд чи з такими досягненнями цей уряд має шанси пропрацювати довго", - зазначив політолог.

Раніше Економічна правда повідомила, що ціна електроенергії на Ринку на добу вперед (РДН) в Об'єднаній енергосистемі України за серпень виросла на 8,5%. Ціна електроенергії на РДН склала 1298 грн./МВт год. При цьому в Бурштинському енергоострові ціна за місяць знизилася на 1,5% до 1658грн./МВт год.

За перший квартал 2020 року середня ціна електроенергії на спотовому ринку України (територія Бурштинського енергоострова) була найвищою в Європі.

Середня ціна для енергоострова в першому кварталі року становила 52,9 євро за МВт-год. Для всієї решти України (Об'єднана енергетична система) ціна становила 46,9 євро - це третій показник в Європі. На другому місці опинилася Греція з ціною 50,4 за МВт-год. Середня по ЄС становила 33,5 євро за МВт-год.

Зараз ви читаєте новину «Найвища ціна на електроенергію в Європі - не те лідерство, яке обіцяв прем'єр Шмигаль - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі