пʼятниця, 12 жовтня 2018 12:26

Російська церква і політика невід'ємні, варто чекати диверсій - політтехнолог Порошенка

Російська церква і політика невід'ємні, варто чекати диверсій - політтехнолог Порошенка
Олег Медведєв попередив про ймовірні провокації з боку Росії. Фото: Shutterstock

Надання автокефалії православній українській церкві є для Росії великою втратою та Москва намагатиметься організувати в Україні диверсії та провокації.

Про це сказав політтехнолог і позаштатний радник президента Петра Порошенка Олег Медведєв в ефірі одного з телеканалів.

"Агресивність Росії пояснюється тим, що вона зазнала великої втрати. Російська церква є невід'ємною частиною політичної системи Росії, підтримує політику Путіна та його агресію проти України. Патріарх Кирило кожного дня молиться за воїнство. Він претендує на те, що він інтернаціональний патріарх, а молиться за російське воїнство, яке стріляє в українське воїнство та мирних громадян України. Вони зазнали великої поразки, великої втрати. Їм чорним по білому написали, що Україна не є, бути не може і ніколи не була канонічною територією ні Росії, ні російської церкви", - констатував Медведєв.

Він попередив про ймовірні провокації з боку РФ.

"Росія має свої канали інформаційного, диверсійного впливу. Повинні дуже уважно працювати спецслужби і не допускати російських провокацій в Україні", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков пообіцяв жорстко карати "гарячі голови"

11 жовтня Синод Константинополя офіційно оголосив рішення про те, що Вселенський патріархат переходить до надання автокефалії Українській церкві.

Зараз ви читаєте новину «Російська церква і політика невід'ємні, варто чекати диверсій - політтехнолог Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі