понеділок, 04 березня 2013 20:36

Результати проміжних виборів до Дніпропетровської міськради cфальсифіковані - "Батьківщина"

Результати проміжних виборів до Дніпропетровської міськради cфальсифіковані - "Батьківщина"
Фото: segodnya.ua

Представники Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" заявляють, що результати проміжних виборів до Дніпропетровської міської ради по виборчому округу № 21 сфальсифіковані міською виборчою комісією і будуть оскаржені в суді.

Як розповів кандидат у депутати міськради від "Батьківщини" Вадим Шебанов, члени міськвиборчкому грубо порушили закон "Про вибори депутатів місцевих рад" за кількома статтями. "Відповідно до ст.75 комісія не мала права робити перерву при прийнятті протоколу. Комісія не мала права проводити перерахунок бюлетенів без членів дільничних комісій. Але все вийшло навпаки. Коли члени комісії зрозуміли, що я перемагаю, вони оголосили перерву, і з 3.15 до 5.30 просто не приймали протоколи, таким чином, розробляли план, як зробити фальсифікацію. Потім вони вирішили перерахувати бюлетені на 4 дільницях, де моя перевага була явною, і зробили це без членів ДВК ", - розповів він.

За словами кандидата, членів ДВК не пустили на перерахунок "молоді люди спортивної статури", керував якими секретар міськради Максим Романенко. "Ми виграли ці вибори з перевагою в 97 голосів, але у нас незаконно відібрали 134 голоси. Бюлетені були зіпсовані свідомо. Тільки в бюлетенях, в яких я був відмічений як переможець, були поставлені галочки за кількох кандидатів різним почерком і ручками різного кольору", - додав В.Шебанов.

За словами Шебанова, у нього в наявності є свідчення порушень з боку Партії регіонів: "Ми зафіксували, як підвозять на виборчі дільниці людей, як робочих Придніпровської ТЕЦ під розпис змушували брати участь у виборах, і навіть знімали з роботи чергову зміну, хоча їй заборонено покидати межі підприємства ". За словами В.Шебанова, вже підготовлено позов до суду на неправомірні дії членів міськвиборчкому і ряд інших порушень.

Як стало відомо, згідно з рішенням Дніпропетровської міської виборчої комісія депутатом міськради став представник Партії регіонів, головний інженер Придніпровської ГРЕС Василь Клоченко, який випередив В.Шебанова на 37 голосів.

У вівторок представники ВО "Батьківщини" анонсували на 12.00 пікет Дніпропетровської міськради проти фальсифікації виборів та використання адмінресурсу на проміжних виборах в області, а представники "Свободи" в 14.30 мають намір зібратися біля стін Дніпропетровської облради.

Зараз ви читаєте новину «Результати проміжних виборів до Дніпропетровської міськради cфальсифіковані - "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі