понеділок, 19 жовтня 2020 19:48

Резніков розповів, скільки триватиме реінтеграція Донбасу

Резніков розповів, скільки триватиме реінтеграція Донбасу
Резніков каже, що за рік - два можливе лише відновлення конституційного ладу. Фото: Українська правда

Повноцінна реінтеграція Донбасу займе щонайменше 25 років.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук розповів, що зупинить війну на Донбасі

За рік - два можливе лише відновлення конституційного ладу, вважає він.

"В тій же Хорватії, наприклад, діяла перехідна адміністрація з мандатом РБ ООН, її головою був американський генерал Жак Поль Кляйна, який брав всі основні рішення і, маючи батальйон миротворців, забезпечував режим перехідного періоду і впровадження там цікавого досвіду - перехідної поліції", - розповів міністр.

Перехідна поліція була сформована з-поміж сербів, які прийняли рішення залишитися і визнали конституційний лад Хорватії, хорватів і осіб інших національностей, наголосив Резніков.

"І ці "перехідні" спільні, плюс третій учасник - представник миротворчої місії, поліцейські патрулі забезпечували громадський порядок на території, що підлягає реінтеграції, до проведення місцевих виборів та повноцінного відновлення конституційного ладу", - зазначив він.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі й фінальним етапом цього плану є місцеві вибори.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, скільки триватиме реінтеграція Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі