пʼятниця, 22 лютого 2013 14:33

"Регіони" хочуть позбавити Власенка депутатського мандату за сумісництво

"Регіони" хочуть позбавити Власенка депутатського мандату за сумісництво
Власенко стверджує, що з 2008 року не здійснював жодної адвокатської діяльності. Фото: obozrevatel.com

"Регіонал" Володимир Мисик надіслав до Верховної Ради подання-прохання звернутися до ВАСУ з позовом про позбавлення депутатського мандату нардепа від "Батьківщини" Сергія Власенка.

Про це на брифінгу у ВР розповів сам Власенко, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Це мотивується нібито тим, що, будучи народним депутатом, я суміщаю свою діяльність із адвокатською. Що в мене нібито є нескасоване свідоцтво про право на здійснення адвокатської діяльності. Я хочу нагадати, що як захисник Юлії Тимошенко я був допущений до усіх справ не в якості адвоката, а іншого фахівця в галузі права, який діє на підставі довіреності юридичної особи - політичної партії "Батьківщина", а також як народний депутат. Усі постанови про мій допит у справі - саме в такому статусі. Таким чином, починаючи з 2008 року, моменту прийняття присяги народного депутата, я не здійснював жодної адвокатської діяльності", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пшонки скаржаться, що захист Тимошенко перекручує інформацію

Власенко наголосив, що саме з цієї причини не може йтися про його сумісництво.

"Розуміючи політичний і замовний характер цього подання та можливого рішення регламентного комітету та такий же режим роботи Вищого адміністративного суду, сьогодні я подав заяву на адресу Ради адвокатів України з проханням скасувати моє адвокатське свідоцтво. Зазначене не буде позбавляти мене права бути захисником Юлії Тимошенко, але зніме можливість політичних інсценуацій у цьому питанні", - зазначив політик.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" хочуть позбавити Власенка депутатського мандату за сумісництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі