середа, 12 травня 2021 16:07

Розтрата 8,2 млрд грн: розшукують колишню начальницю з Приватбанку

Розтрата 8,2 млрд грн: розшукують колишню начальницю з Приватбанку
Про розшук НАБУ повідомило у середу. Фото: @nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню керівницю департаменту фінансового менеджменту Приватбанку Олену Бичихіну.

Жінка є підозрюваною в кримінальному провадженні за фактом розтрати 8,2 млрд грн банку.

Слідство встановило - у грудні 2016 року, напередодні націоналізації банку, тодішній голова правління фінустанови Олександр Дубілет розпорядився перерахувати $314,9 млн (8,2 млрд грн) з кореспондентського рахунку.

Рахунок був відкритий в одному з європейських банків як погашення заборгованості за раніше виданим акредитивам двом компаніям-агротрейдерам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа мільярдних розтрат в Приватбанку: колишній чиновниці пропонували виїхати на Кіпр

Для прикриття фактичної розтрати коштів Приватбанку й надання вигляду законності злочинній схемі колишні посадовці банку підробили документи й провели фіктивне кредитування пов'язаної з банком юридичної особи, повідомляє НАБУ.

Отже, юрособу зробили боржником на суму, яку вивели через погашення акредитивів іншим компаніям.

Схема є другим епізодом злочинної діяльності топменеджменту Приватбанку, пишуть у бюро.

Перший - схема з виведення майже 140 млн грн через підконтрольну колишнім бенефіціарам фінустанови страхову компанію.

23 лютого детективи НАБУ разом із САП повідомили Олександру Дубілету та ще двом колишнім високопосадовцям ПриватБанку про підозру в розтраті коштів.

Днем раніше колишнього першого заступника голови правління банку Володимира Яценка затримали в аеропорту "Бориспіль". Він планував покинути Україну на приватному літаку в напрямку Відня.

Зараз ви читаєте новину «Розтрата 8,2 млрд грн: розшукують колишню начальницю з Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі