четвер, 03 вересня 2020 14:24

Рада провалила питання САП

Рада провалила питання САП
Для ухвалення рішення не вистачило 5 голосів. Фото: Андрій Нестеренко, rada.gov.ua

Верховна Рада не призначила своїх представників до складу комісії з проведення конкурсу на посади у Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

За проєкт постанови проголосував 221 народний депутат - за необхідної мінімальної підтримки 226 голосів.

За голосували фракції "Слуга народу", ОПЗЖ, група "Довіра".

Не підтримали "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос".

Верховній Раді пропонувалося призначити у комісію 7 осіб - професора кафедри права приватного вищого навчального закладу "Європейський університет" Ганну Власову, керуючого партнера адвокатського об'єднання "ГуДеГ" Андрія Гуджала, начальника відділу докторантури та ад'юнктури Національної академії внутрішніх справ Олексія Дрозда, члена Всеукраїнської кримінологічної асоціації та Всеукраїнської асоціації кримінального права Віталія Куца, професора кафедри кримінального права і кримінології Львівського державного університету внутрішніх справ Вячеслава Навроцького, професора кафедри транспортного права та логістики Національного транспортного університету Богдана Романюка, завідувача кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Євгена Соболя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугу" хочуть зробити керівником САП

Депутати під час обговорення складу комісії заявили про спроби зробити САП підконтрольною Офісу президента.

"Не варто читати Портнова. Якщо ми сьогодні не застанемо цього складу комісії, який насправді не має антикорупційного досвіду і є тотально залежним від Офісу президента, у принципі ми матимемо ще час для того, щоб призначити нормальну комісію", - цитує члена Комітету з питань антикорупційної політики Ярослава Юрчишина "Українська правда".

Від Ради прокурорів у комісії 4 представники. У громадській організації "Центр протидії корупції" їх називають фахівцями зі світовим ім'ям.

Ідеться про заступника голови Центру політико-правових реформ, члена Громадської ради доброчесності Романа Куйбіду, екссуддю Європейського суду з прав людини Нону Цоцорію, колишнього прокурора США Томаса Файрстоуна та керуючого партнера у компанії RUR у сферах корпоративної доброчесності Драго Коса.

21 серпня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Він пропрацював на посаді понад 4 роки.

У листопаді завершується 5-річний термін, на який призначали керівника САП.

Комісія з відбору нового керівника складається з 11 осіб - 4 представників Ради прокурорів і 7 делегованих Верховною Радою.

Зараз ви читаєте новину «Рада провалила питання САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі