середа, 06 серпня 2014 08:05

Путіна змусять відступити — експерт

Путіна змусять відступити — експерт
фото: www.topnews.ru

Відкрита й постійна збройна агресія Росії щодо України — найгірше, що може бути для її президента Володимира Путіна. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог "Першої рейтингової системи" Михайло Басараб.

"Для Путіна вводити свої війська в Україну вкрай небажано. У нинішній ситуації ще залишаються шляхи для відступу. А з оголошенням нам війни він зажене себе ще в глухіший кут. Це пришвидшить падіння його режиму. Але як у випадку з Януковичем — хіба можна прогнозувати вчинки хворої людини? Повноцінне вторгнення на нашу територію залишається малоймовірним. Але виключати цього не можна", - зазначив він.

За його словами, режим Путіна — в агонії.

"Починають працювати санкції. Якщо західні держави перейшли до злагодженіших дій, розірвання контрактів на достатньо великі суми — це вже сигнал. Путін розуміє, щоб втриматися при владі, контролювати ситуацію, потрібно буде відступити. Яким би не вважали його стратегом, він - людина й інколи гору беруть емоції. Тому може піти ва-банк і дати наказ ввійти на територію України та почати повномасштабну війну", - зауважив Басараб.

Експерт назвав можливі шляхи відступу російського президента.

"Видається, що Захід готовий йти на поступки, щоб уникнути масштабного збройного конфлікту. Щоб захистити свої економічні інтереси, благополуччя громадян. Можливості для маневру в Путіна є. Може вийти з цього конфлікту з хорошою міною на обличчі. Наприклад, міг би поступово погодитися на згортання терористичної активності на Донбасі в замін на надання російській статусу офіційної. В неофіційній частині перемовин - вимагати закриття очей на Крим. Захід на це пішов би. Тоді можна було б зняти гостроту протистояння", - наголосив Басараб.

Зараз ви читаєте новину «Путіна змусять відступити — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі