четвер, 28 грудня 2017 12:20

Путін готує нову політичну пастку для України

Путін готує нову політичну пастку для України
"Якщо Путін не допустить ніяких помилок, то вже на наступних парламентських і президентських виборах "партія миру" - об'єднані сили колабораціоністів і агентів Кремля розгромлять "партію війни". Реванш у новому вигляді відбудеться" - Віталій Портников. Фото: Reuters

Президент РФ Володимир Путін вирішив бути "миротворцем" і розраховує на реванш "п'ятої колони" в Україні.

Про це йдеться в публікації Віталія Портникова "Путін-"миротворець" небезпечніший Путіна-агресора" на Lb.ua.

"Можуть запитати - а що буде, якщо Путін просто віддасть перевагу залишити Донбас заради скасування санкцій і примирення із Заходом? І ніхто при цьому не стане вимагати від нас ні особливого статусу для Донбасу, ні мовної автономії, ні іншої лабуди? Що тоді?

Тоді може скластися ситуація, в якій величезна кількість наших співвітчизників знову згадає, яка Росія чудова країна, як важливо з нею дружити, як важливо забути про війну, коли настав мир, як важливо відновити економічні зв'язки і разом допомогти східним областям - тим більше, що в Євросоюз нас не беруть, як виявилося. Якщо Путін не допустить ніяких помилок, то вже на наступних парламентських і президентських виборах "партія миру" - тобто об'єднані сили колабораціоністів і агентів Кремля розгромлять "партію війни" - тобто не таких вже й численних українських державників. Реванш у новому вигляді відбудеться", - пише публіцист.

Портников дає поради, як діяти українській владі.

"Перше, що потрібно зробити - це почати переносити акценти з Донбасу на Крим. Це очевидне порушення міжнародного права укупі з репресіями проти корінного населення і спробами змінити демографічну картину за допомогою нових колоністів.

Друге - цілеспрямована робота проти російської політичної та інформаційної агентури в країні. Необхідно прийняти цілий ряд законодавчих актів, які чітко визначили б поняття агресії і окупації і ускладнили б існування на території України політичних партій, громадських організацій та ЗМІ, які ставлять під сумнів саму окупацію.

Третє - почати говорити з суспільством про пріоритети", - відзначає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АТО треба починати з Києва" - низку медіа назвали солдатами гібридної війни Путіна

На 2-му етапі обміну заручниками між Україною і терористичною організацією ДНР 73 українці повернулися з полону бойовиків.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Путін готує нову політичну пастку для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі