неділя, 15 листопада 2015 11:05

"Правий сектор" скотиться до регіональної організації - Фесенко

"Правий сектор" скотиться до регіональної організації - Фесенко
korrespondent.net

Без Дмитра Яроша потенціал "Правого сектору" стане регіональним. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Ярош дуже багато значить для "Правого сектору". Є великі сумніви у його майбутньому. Організація може і не зникне цілковито, але потенціал зменшиться. Стане регіональним. Можливий розкол. Щоб цього не допустити, створять широке об'єднання націоналістичних організацій. Врятує те, що Ярош може залишитись неформальним керівником руху. Справа не в посадах. Вплив Яроша у праворадикальному секторі неофіційно залишиться. Але організацією керуватимуть колективно. Не знайдуть рівноцінної заміни. Відсутня авторитетна фігура у масштабах усієї країни. Яка змогла б впливати на націонал-визвольний рух так, як Ярош. Хоча він і не контролював деякі організації. Через це був проти, щоб "Правий сектор" брав участь у місцевих виборах",- заявив він.

Експерт зазначив, що "Укроп" вмовлятиме Яроша стати їхнім лідером.

"Яроша переконуватимуть очолити "Укроп". Але у партії склалась репутація Ігоря Коломойського. Її називають "сектою свідків Коломойського". Вона також антипрезидентська. Лідера "Правого сектору" це не влаштує. Він націоналіст, державник. Проти жорсткого конфлікту з владою. А "Укроп"- це показовий войовничий патріотизм. Не треба починати нову війну всередині країни. Партія Геннадія Корбана від керівництва Яроша виграє, але він стане там заручником. За його спиною керуватимуть інші люди, як сталось у "Правому секторі". Тому він не мінятиме шило на мило",- додав Фесенко.

Нагадаємо, 11 листопада нардеп Дмитро Ярош склав повноважень лідера національно-визвольного руху "Правий сектор". Він заявив, що його позиція далеко не в усьому збігається із прагненнями частини Проводу. Додав, що не хоче бути "весільним генералом".

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" скотиться до регіональної організації - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі