понеділок, 26 березня 2018 18:17

По-новому: суддів оцінюватимуть без громадськості

По-новому: суддів оцінюватимуть без громадськості
Кваліфікаційна палата суддів зможе працювати без громадськог оконтролю. Фото: ckp.in.ua

Вища кваліфікаційна комісія суддів зможе працювати без Громадської ради доброчесності і оцінювати суддів самостійно. Але не відмовляється від співпраці. Про це розказав секретар кваліфікаційної палати Станіслав Щотка, пише "Українська правда".

"Громадську раду ніхто не витісняв з процесу оцінювання суддів. 23 березня ми ухвалили рішення без їх висновків. Але ніхто не збирався ігнорувати висновки надані Громадською радою доброчесності. Ми просто наголосили, що потрібно бути точними у формулюванні. Попросили усунути недоліки. Ми б хотіли, щоб документи нашої партнерської організації витримували критику, оскільки стають частиною суддівського досьє. Вони мають нам допомагати, а не були предметом, через який комісія спотикається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судова реформа: громадські контролери влаштували демарш

Громадська рада це надійне джерело інформації. Однак тільки коли їх висновки належним чином оформлені. Протилежних прикладів достатньо. Ми хотіли впорядкувати роботу громадської рада. Щоб розуміли, хто засідав та які рішення ухвалили. Давайте напружимося і будемо разом працювати. Хто хоче - шукає можливість, хто не хоче - шукає причини. Було багато позитивних моментів. Вища кваліфікаційна комісія отримувала більше інформації від ГРД для повноцінного і якісного оцінювання суддів. Ми не проти співпрацювати у майбутньому", - сказав Щотка.

"Громадська рада це частина нашої процедури. А не навпаки. Тому ми і встановлюємо правила. Ми нічого принизливого і неконструктивного для не постановили. Остаточне рішення за нами. Самоусунення Громадської ради доброчесності від оцінювання суддів ніяк не вплине на роботу чи легітимність рішень ВККС", - зазначив голова кваліфікаційної комісії Сергій Козьяков.

26 березня Громадська рада доброчесності заявила, що припиняє участь у процесі оцінювання суддів. "На суддівському конвеєрі Вища кваліфікаційна комісія суддів України влаштовує суддям псевдоперевірку їхнього професійного рівня та доброчесності. Аби громадськість не перешкоджала такій діяльності. Комісія своїми змінами до Регламенту оцінювання суддів технічно "витиснула" ГРД з одного з головних етапів судової реформи - переатестації суддів" – пояснили у Громадській раді.

Зараз ви читаєте новину «По-новому: суддів оцінюватимуть без громадськості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі