понеділок, 02 вересня 2019 10:32

"Перший дзвоник" у комітетах почався із суперечок

"Перший дзвоник" у комітетах почався із суперечок
Представник "Батьківщини" покинув комітет з правової політики.

У комітеті Верховної Ради з правової політики та правосуддя виникла суперечка щодо можливості початку другої сесії парламенту з 3 вересня. Адже розглядати зміни до Конституції у другому читанні можна лише на наступній сесії після першого читання.

Деякі депутати на засіданні у понеділок вранці говорили, що й засідання комітету тоді проводити не можна, пише "Українська правда"

Головуюча від "Слуги народу" Ірина Венедиктова сказала: "Щодо календаря планової роботи: ми з вами ще раз зустрінемося за планом у середу – до цього у нас засідання позапланове. У ніч на 29 серпня у нас було перше засідання комітету.

Я почула тих депутатів, які відстоюють позицію, що неможливо повертатися до питання статті 80-ї – зняття недоторканності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запрацювала нова Верховна Рада

Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко перервав її: "Ви не маєте права коментувати дії народних депутатів і говорити, хто що думає".

Власенко та Руслан Князевич із "Європейської солідарності" пропонували не проводити засідання комітету, а провести обговорення. Але цю пропозицію підтримали 6 депутатів, а проти висловилися 14.

Власенко залишив засідання комітету зі словами: "Мій правовий досвід навчив мене, що не можна приймати участь у незаконних діях. Я вважаю ці дії незаконними, я не буду брати участі сьогодні у засіданні комітету".

"Тебе позбавлять мандату", – сказав йому хтось із колег, але Власенко все ж пішов.

Князевич згодом заявив, що запропоновані "Слугою народу" законопроекти "міняють Конституційний лад".

Ольга Совгиря із СН заперечила йому, а Князевич заявив: "Мене не треба повчати".

Князевич запропонував до розгляду питань, доданих до порядку денного, звернутися до Венеційської комісії, але "за" висловилися 6 депутатів, а "проти" - 15.

Секретар комітету Олег Макаров із "Голосу" пропонував зняти з порядку денного комітету розгляд 80-ї статті Конституції – але пропозицію теж не підтримали.

Сьогодні президент Володимир Зеленський зустрінеться з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів і правоохоронних органів.

Перші особи країни, а також силовики зберуться для переговорів в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «"Перший дзвоник" у комітетах почався із суперечок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі