четвер, 04 грудня 2008 15:14

Огризко каже, що Україна не покине Грузію

Україна ніколи не піде на компроміс у питанні територіальної цілісності будь-якої держави, - заявив міністр закордонних справ України Володимир Огризко, виступаючи сьогодні на 16-му засіданні Ради міністрів ОБСЄ в Хельсінкі.

Огризко зазначив, що в непростій міжнародній ситуації, яка склалася в регіоні відповідальності ОБСЄ цього року, особливо гостро стоїть питання збереження існуючої системи регіональної безпеки і безумовного дотримання державами-учасниками основних принципів Завершального акту Хельсінкі.

Він привернув увагу керівників делегацій держав-учасників ОБСЄ до необхідності продовжити участь міжнародних організацій у мирному врегулюванні "заморожених" конфліктів, зокрема – мандата щодо збільшення кількості спостерігачів Місії ОБСЄ в Грузії.

Огризко підкреслив готовність України взяти участь в обговоренні останніх ініціатив щодо створення нової системи європейської безпеки.

У той же час міністр підкреслив необхідність збереження існуючих фундаментальних принципів, закріплених у документах ООН і ОБСЄ, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Огризко каже, що Україна не покине Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі