середа, 28 березня 2018 14:48

Новоспечений глава НАЗК скликає позачергове засідання

Новоспечений глава НАЗК скликає позачергове засідання
НАЗК обрало собі нового голову - Олександра Мангула. Фото: gopri.in.ua

Новий керівник НАЗК Олександр Мангул скликав засідання відомства для вирішення питання електронного декларування для громадських активістів.

Про це він оголосив після голосування за його призначення.

"Ми всі поділяємо думку щодо необхідності до 1 квітня подати електронні декларації представникам громадських організацій. Ми сподівалися, що парламент все таки відмінить це декларування. Цього не сталося. Маємо зі всіма учасниками процесу реагувати на це. Тому я на завтра скликаю позачергове засідання агентства, щоб прийняти роз'яснення, у яких би ми максимально врахували ініціативи Європейського Союзу, наших міжнародних партнерів щодо декларування громадськими активістами. Після доопрацювання сьогодні ми завтра маємо винести і проголосувати це питання", - сказав Мангул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Мангул очолив НАЗК

За чинним законодавством, антикорупційні активісти до 1 квітня повинні подати електронні декларації. Для тих, хто не виконає цю вимогу, передбачена кримінальна відповідальність.

Міжнародні партнери вимагають від Києва скасувати цю норму, однак відповідний законопроект не набрав голосів у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Новоспечений глава НАЗК скликає позачергове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі