понеділок, 27 квітня 2020 11:33

Призначення Саакашвілі на Банковій називають "креативом", фракцію "слуг" лякає його минуле

Призначення Саакашвілі на Банковій називають "креативом", фракцію "слуг" лякає його минуле
У монобільшості немає одностайності щодо Саакашвілі в уряді. Фото: Reuters

У "Слузі народу" проти призначення Міхеіла Саакашвілі в уряд виступає зокрема невелика група депутатів, близька до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Якщо б справа була тільки в "аваковських", проблеми взагалі би не було.

Але в багатьох наших інші претензії до Саакашвілі. Перше - прорив кордону, друге - його "Майдан", коли сталося, наприклад, захоплення Жовтневого палацу. Навіть якщо була якась провокація, то що ти за лідер, якщо не можеш зі своїми ж людьми впоратися", - цитує джерело з монобільшості "РБК-Україна".

За прогнозом, якщо за призначення Саакашвілі віцепрем'єром голосів у Верховній Раді так і не зберуть, тоді для нього можуть знайти інше місце, наприклад, президентського уповноваженого з реформ. Саакашвілі нібито пропонували посаду заступника керівника Офісу президента, але він відмовився.

Інший співрозмовник сказав, що ідею із залученням Саакашвілі у владу просував колишній керівник ОП Андрій Богдан, причому розглядалися різні варіанти, наприклад, керівництво митницею. За однією з версій, актуалізував цю ідею новий керівник ОП Андрій Єрмак.

Пропозиція запросити Саакашвілі в уряд виникла на одній із нарад у президента України Володимира Зеленського. Єрмак розповів, що "не може сказати, що ця ідея була озвучена кимось одним", але уточнив, що давно знайомий із третім президентом Грузії.

"Ми з паном Саакашвілі випускники Київського інституту міжнародних відносин, тому дійсно давно знайомі. Більш того, за десятки років роботи в юриспруденції я встиг познайомитися з більшістю українських політиків і бізнесменів. Досить складно знайти когось, з ким я не знайомий", - заявив керівник ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі: Єрмак - мій друг

Призначення Саакашвілі в Кабінет міністрів називають "креативом".

"Це креатив, від Зеленського та "квартальщиків". Відмінний приклад - Саакашвілі. Ось ходить такий чудовий яскравий товариш без діла, давайте його призначимо. Тим більше, уряду дуже сильно не вистачає яскравих спікерів", - пояснив представник команди президента на правах анонімності.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в 3-го президента Грузії Міхеіла Саакашвілі є потенціал для підтримки уряду. Про це заявили в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «Призначення Саакашвілі на Банковій називають "креативом", фракцію "слуг" лякає його минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі