вівторок, 03 квітня 2018 09:43

Нардепи проігнорували антикорупційний комітет

Нардепи проігнорували антикорупційний комітет
В.о. глави антикорупційного комітету Юрій Савчук не прийшов на засідання, яке сам скликав. Фото: radiosvoboda.org

Парламентський комітет з запобігання та протидії корупції не зібрався на розгляд законопроекту про скасування е-декларування для громадських активістів.

Про це журналістам повідомив член комітету Дмитро Добродомов.

"Ганебно. Ми мали ухвалити важливе рішення. Не розумію, коли голова скликає комітет, а сам не з'являється", - сказав Добродомов.

За його словами, крім в.о. голови Юрія Савчука, не було достатньої кількості представників "Народного фронту" та "Опозиційного блоку".

Він висловив сподівання, що комітет може зібратися у перерві о 12:00, після чого законопроект можна буде голосувати в залі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше за президента і прем'єра - у Порошенка порахували статки антикорупціонерів

До 1 квітня всі чиновники мають подати свої електронні декларації за 2017 рік. Разом із ними вперше декларуються й антикорупційні активісти. Такі вимоги для громадських організацій депутати запровадили минулого року. Зміни до законодавства підписав президент Петро Порошенко.

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган зробив жорстку заяву через нескасоване декларування для антикорупціонерів. Після критики ЄС президент змінив думку і просив парламент скасувати зміни.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи проігнорували антикорупційний комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі