середа, 12 листопада 2008 19:56

Нацрада обіцяє прислухатися до скарг російських телеканалів

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко запевняє, що Рада розгляне і відреагує на всі звернення керівників зарубіжних телеканалів, які звертатимуться з обгрунтованими претензіями щодо їхнього мовлення в Україні.

"Національна рада відреагує на всі звернення і затвердить усі рішення так, як це продиктовано законом і нормативними документами", - цитує прес-служба Ради слова Шевченка у середу.

У свою чергу, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Ігор Курус повідомив, що Рада розглянула на своєму засіданні два листи від керівників російських телеканалів: від РЕН ТВ і "Першого каналу. Всесвітня мережа". Він також додав, що за ними були ухвалені різні рішення, не уточнивши які, повідомив "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, Шевченко підкреслив, що у Нацраду звертається багато керівників каналів. "Звертатися можна з різного приводу. Очевидно, що ми повинні звертати увагу на три обставини: з чим вони звертаються, з якими пропозиціями і як можна реагувати на ці пропозиції; наскільки гарантоване те, що вони пропонують; чи є претензії до мовлення цих каналів", - пояснив голова Нацради.

Крім того, Курус зробив акцент на тому, що присутність у переліку зарубіжних програм, рекомендованих Нацрадою до ретрансляції в Україні, не означає, що до цих програм не можуть висуватися претензії. За його словами, якщо будуть зафіксовані порушення чинного законодавства, то Нацрада зробить відповідні висновки. Це стосується навіть програм Європейського Союзу і країн, які підписали Конвенцію про трансграничне телебачення.

1 листопада набуло чинності рішення Національної ради України з телебачення і радіомовлення, яке зобов"язує провайдерів кабельного телебачення країни вилучити з переліку програмних продуктів неадаптовані до українського законодавства телепрограми, у тому числі російські.

Нагадаємо також, що 5 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила російському Першому каналу "Всесвітня мережа" здійснювати тимчасову трансляцію своїх телепродуктів через українську кабельну мережу до остаточного ліцензування телепрограм.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада обіцяє прислухатися до скарг російських телеканалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі