вівторок, 12 грудня 2017 00:42

Ми впевнені у справі Саакашвілі – генпрокурор

Ми впевнені у справі Саакашвілі – генпрокурор
Взяття Саакашвілі під арешт – вимога нормального продовження слідства, - каже Луценко.

Генеральна прокуратура впевнена у справі Саакашвілі, заявив керівник ГПУ Юрій Луценко в ефірі "112 Україна".

"Дайте можливість спокійно вести слідство щодо Саакашвілі. Ми маємо бути рівні перед законом", - сказав він.

"Взяття Саакашвілі під арешт – вимога нормального продовження слідства. Слідство не може нормально діяти, коли права рука Саакашвілі знаходиться під арештом, а сам Саакашвілі знаходиться в тому чи іншому наметі і "зволить" дозволити слідчому прийти поспілкуватися. Так слідство у цивілізованій країні не відбувається. Це головна причина нашого бажання отримати право на домашній арешт Саакашвілі", - заявляє генпрокурор.

Луценко каже, що переживає, щоб Саакашвілі із угрупуваннями Курченка не призвели до кривавої провокації щодо України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати оскаржили арешт соратника Саакашвілі

"Саакашвілі у свій час обговорював із оточенням про те, що він має десь зникнути. Для цього знімався будинок у Львові. Потім сталась неприємність, захотілось у баню, баня згоріла, прийшлось тікати. В той момент я дуже переживав за Саакашвілі. Коли людина вступає у такі плани із ФСБ, це може бути легко перевернуто і привести до летального результату, де українське керівництво будуть звинувачувати у розправі над своїми політичними опонентами. Я дуже переживав, що контакти оточення Саакашвілі із угрупуваннями Курченка можуть привести до кривавої провокації щодо України. Зараз такі переживання є, хоча після того, як вони оголошені, вони стали менші", - сказав генеральний прокурор.

Раніше повідомлялось, що сторона обвинувачення збирається подавати апеляцію на рішення стосовно запобіжного заходу для Саакашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Ми впевнені у справі Саакашвілі – генпрокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі