четвер, 21 грудня 2017 15:13

Косюк назвав децентралізацію найуспішнішою реформою 2017 року

Косюк назвав децентралізацію найуспішнішою реформою 2017 року
Юрій Косюк назвав децентралізацію найуспішнішою реформою 2017 року.

Децентралізація є найуспішнішою з усіх реформ року, що минає. Про це написав Голова правління агроіндустріального холдингу "МХП" Юрій Косюк, у своєму блозі у виданні "Новоє время".

За його словами, громади зрозуміли, що можуть самі заробляти та інвестувати, а бізнес визнав у громадах гідного партнера.

"Громади нарешті зрозуміли, що вони можуть самі заробляти та інвестувати, а великий і середній бізнес отримав можливості розмовляти з тими, хто керує територіями насправді. Переконаний, за економічною і соціальною автономністю громад прихована колосальна перспектива, в першу чергу, фінансова. Громади нарешті отримали в руки свій гаманець. Тепер питання в його наповненні", - зазначив Юрій Косюк.

Косюк переконаний, для успішного продовження реформ у наступному році всі сили потрібно направити на розробку механізмів експансивної експортної політики.

"Сьогодні всі сили потрібно направити на узгодження позицій і напрацювання механізмів створення робочих місць з конкурентними зарплатами та на розробку механізмів експансивної експортної політики. Завойовувати зовнішні ринки життєво необхідно. Переконаний, що наступний рік має стати початком саме такої експансії", - повідомив Юрій Косюк.

Голова МХП наголосив, локомотивом таких змін повинен стати бізнес.

"Не слід вважати, що лише держава несе 100% відповідальність за цей процес. Локомотивом таких змін повинен стати бізнес. Не треба чекати, поки політики ухвалять закони, а чиновники почнуть їх впроваджувати. Сьогодні в Україні є все для того, щоб вести успішний, чесний і конкурентний бізнес", - резюмував Юрій Косюк.

Раніше, Вінницький птахокомплекс компанії "Миронівський хлібопродукт", оголосив про плани отримати біогазовий комплекс до 2020 року. Це буде чергове виробництво в МХП з отримання біогазу на основі органічних відходів.

Зараз ви читаєте новину «Косюк назвав децентралізацію найуспішнішою реформою 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі