вівторок, 04 вересня 2018 19:48

Кияни просять вулицю з іменем Маккейна - у Кличка відреагували

Кияни просять вулицю з іменем Маккейна - у Кличка відреагували
Джон Маккейн активно підтримував Україну в її боротьбі за незалежність і суверенітет. Фото: dpa

Київська міська рада отримала від жителів столиці 11 петицій і розпочала процедуру перейменування однієї з вулиць на честь американського сенатора Джона Маккейна.

Про це сказав заступник мера Києва і секретар Київради Володимир Прокопів у ефірі телеканалу.

"11 петицій з'явилося на сайті Київської міської ради. Це означає, що таке рішення має серйозну підтримку серед киян, тому депутатський корпус не може бути осторонь... Уже готове звернення до київського міського голови для ініціювання процедури. Вона передбачає громадські слухання, засідання спеціальної комісії експертів, потім - депутатської комісії, пленарне засідання Київської міськради. Коли мова йде про надання імені, необхідна згода родичів цієї людини. Подання щодо цього також готується. Процедура запущена, ми рухаємося", - сказав Прокопів.

Прогнозувати конкретний термін перейменування він не захотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко попрощався з Маккейном

Джон Маккейн помер на 82 році життя від пухлини мозку. Заздалегідь спланував власний похорон і навіть вибрав людей, які понесуть труну з його тілом 1 вересня.

Маккейн 6 разів обирався на цей пост від штату Арізона, є героєм війни у ​​В'єтнамі. У період Майдану Маккейн приїжджав до України для підтримки протестувальників. Також він був одним із головних прихильників більш активної допомоги Україні в боротьбі проти Росії.

Президент Петро Порошенко закликав столичну владу перейментувати вулицю Івана Кудрі на честь Маккейна.

Зараз ви читаєте новину «Кияни просять вулицю з іменем Маккейна - у Кличка відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі