пʼятниця, 20 вересня 2013 11:30

Кияни підтримують вибори мера та Київради тільки на словах — політолог

Кияни підтримують вибори мера та Київради тільки на словах — політолог
Сергій Таран. Фото: kiyany.obozrevatel.com

Бажання киян негайно провести вибори мера та Київради пов'язане з великою кількістю корупційних скандалів, дерибаном землі та руйнування історичної спадщини.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Сергій Таран.

"Для українців захист свого вибору завжди відігравав дуже важливу роль. Згадати, хоча б 2004 рік. Кияни слідкують за тим, що відбуваються в місті та навколо Київради. Ця влада розікрала половину Києва. Києврада є нелегітимною. У столиці відбувається колосальний розподіл землі, на користь бізнесменів наближених до влади руйнують історичні спадщини. Маємо надзвичайно велику кількість корупційних скандалів", - розповів Таран.

Він зауважив, що кияни підтримують тему виборів тільки словами, а не на ділі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ висловив демарш російському дипломату за "довгий язик"

"Кияни очікують вибори. Але не так активно хочуть переобрати цю владу, як це логічно було б згідно опитування. Є спроби громадськості і активістів просунути вибори якнайшвидше. Вони звичайно мають підтримку киян, але лише на словах. На ділі, якби всі ті настрої втілювались в акціях протесту, то напевно ці вибори відбулись якнайшвидше", - зазначив політолог.

На його думку, оточення президента зацікавлено відтягувати вибори, є економічні та бізнес інтереси.

"Тут не тільки проблема влади, але й недостатньо ефективно діє опозиція. Бачимо, що з боку опозиції просувати тему виборів не має чіткого бажання. Для УДАРу дуже важко визначитись, щоб Кличко пішов на вибори. Вони вже цього не хочуть, бо сподіваються на президентські. Для "Батьківщини" немає єдиного кандидата. Більше бажання виборів є у "Свободи"", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість киян хоче найшвидшого проведення виборів у столиці - опитування

Експерт зазначив, що голова КМДА Олександр Попов матиме шанси на виборах, якщо опозиція не обере єдиного кандидата. Нагадаємо, голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко повідомив, що більшість киян вважає, що вибори мера і Київради необхідно провести вже цього року, а не відкладати їх на 2015-й рік. Згідно з соцопитування КМІС 48% жителів столиці виступають за проведення виборів у столиці цього року, 18% - "скоріше за все" підтримали б цю ідею і тільки 12,5% жителів міста вважають, що з виборами можна почекати до 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Кияни підтримують вибори мера та Київради тільки на словах — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі