четвер, 07 січня 2021 19:48

Яке слово Зеленський вживає найбільше у новорічних привітаннях

Яке слово Зеленський вживає найбільше у новорічних привітаннях
"Я буду робити все, щоб мені було не соромно дивитися вам в очі", - сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський у новорічних привітаннях найбільше використовує слово "ми".

У промові-2020 він виголосив його 15 разів, в останній – 22, пише портал "Слово і діло"

Слово Україна в привітанні-2020 глава держави сказав тільки 2 рази, у поздоровленні-2021 – 14.

У минулому привітанні слово "український" у контексті мови пролунало один раз, в поздоровленні-2021 ‒ 7 разів – українські дороги, українські літаки, український прапор, українські захисники.

Про українців у 2020 році Зеленський згадав 5 разів, в 2021-му – 8. Обидва привітання починалися з уже традиційного "Дорогі українці!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський продовжує грати у ведучого "95 кварталу"

Позаторік слово "наш" прозвучало 9 разів, у поздоровленні-2021 – 11. Слово "нас" – 11 і 12 разів відповідно.

Цього разу промова президента була більш егоцентричною – "я" пролунало 4 рази, на один раз більше. "І я буду робити все, щоб і через рік, і у всіх наступних роках в цей же день і час мені було не соромно дивитися вам в очі", – сказав Зеленський.

Цього разу Зеленський більше говорив про мир і Крим. Перед 2020 роком ці слова прозвучали по одному разу, перед 2021-им – по 4. Крім того, в привітанні-2021 президент 5 разів згадав про Донецьк і Донбас.

У привітанні-2020 Зеленський 5 раз вимовив фразу "Хто я?". Цьогоріч він говорив про суперлікарів, суперлаборантів, суперводіїв, суперрятувальників, суперпілотів, суперпожежників, суперучителів і суперприкордонників.

Президент Володимир Зеленський у новорічному зверненні розмовляв із дітьми. "Ми не слухаємо метальників бруду на вентилятор соцмереж. Після когось залишаться пости. А після когось залишаться мости", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Яке слово Зеленський вживає найбільше у новорічних привітаннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі