четвер, 28 жовтня 2021 14:45

До протистояння з Кличком Зеленський залучив навіть Філатова та Корбана – розслідування британського журналіста

До протистояння з Кличком Зеленський залучив навіть Філатова та Корбана – розслідування британського журналіста
Журналіст Тім Уайт розповідає про зв'язки між Зеленським, Коломойським, Філатовим і Корбаном. Фото: скріншот

Президент Зеленський бачить у мері Києва Віталії Кличку потенційного суперника на майбутніх президентських виборах та прагне послабити його вплив. Тому до протистояння з Кличком Зеленський залучив навіть мера Дніпра Бориса Філатова та пов'язаного з ним бізнесмена Геннадія Корбана.

Про це йдеться у розслідуванні британського журналіста Тіма Уайта "Russia returns to Ukraine: oligarchs, criminals and local elites" , передає Dsnews.

"Віталій Кличко – одне з найвідоміших облич України. Після революції на Майдані кияни обрали його мером столиці. З того часу він тричі виграв вибори, зокрема й торік, коли здобув перемогу в першому турі. Президент Зеленський розглядає Віталія Кличка як потенційного суперника на майбутніх президентських виборах. Тому до протистояння з мером Києва Зеленський залучив навіть міського голову Дніпра. У червні 2021 року було створено Конгрес місцевих та регіональних влад при президентові Зеленському. Українські політичні експерти пов'язують це з бажанням президента Зеленського обмежити можливості мера Києва Віталія Кличка напередодні президентських виборів", – йдеться у розслідуванні.

Тім Уайт нагадує, що у нещодавньому звіті, опублікованому впливовим аналітичним центром США "Атлантична рада", було підтверджено зв'язки між Зеленським, дніпровським олігархом Ігорем Коломойським, мером міста Борисом Філатовим та Геннадієм Корбаном.

Британський журналіст звертає увагу, що Кличко очолює організацію, схожу на "Конгрес місцевих влад", але створену набагато раніше – Асоціацію міст України. Завдяки чому, за словами британського журналіста, Кличко розширює свій політичний вплив. Створення "Конгресу" покликане обмежити можливості мера Києва Віталія Кличка напередодні президентських виборів, йдеться у розслідуванні.

Головою "Конгресу" став керівник Офісу президента Андрій Єрмак, а в якості його заступника Зеленський висунув кандидатуру мера Дніпра Бориса Філатова.

"Навряд чи президент ініціював би висування несимпатичного йому мера на посаду заступника голови. А він це зробив 2021 року щодо пана Філатова", – йдеться у розслідуванні.

Автори фільму вважають, що і на національному, і на місцевому рівні в Україні відчувається корупція. І задаються питанням: "Чи зможе Зеленський у таких умовах утримати регіони і зберегти цілісність країни?"

Зараз ви читаєте новину «До протистояння з Кличком Зеленський залучив навіть Філатова та Корбана – розслідування британського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі