понеділок, 07 вересня 2020 12:12

Зміна виборчої адреси: кабінетних черг немає

До 10 вересня включно громадяни можуть змінити свою виборчу адресу, щоб обрати місцеву владу у населеному пункті, де проживають.

Зранку понеділка біля кабінету відділу реєстру виборців в Оболонському районі міста Києва немає черг, як це було торік напередодні президентських та позачергових парламентських виборів.

 

Для заяви про зміну виборчої адреси потрібно мати з собою паспорт. На це йде 10 хв. Запрошення перед виборами має прийти на поштову адресу.

Працівниця відділу нагадує: виборчу адресу не можна буде змінити знову протягом року.

"Працюємо у звичайному режимі, - каже у коментарі Gazeta.ua начальник відділу Олександр Микитенко. - Зараз основна зміна - що можна подавати заяву в електронному вигляді, багато людей такою можливістю скористалися. Тому немає великих черг".

  Багато хто подає заяву в електронному вигляді, каже Олександр Микитенко.
Багато хто подає заяву в електронному вигляді, каже Олександр Микитенко.

Щодо активності громадян зі зміни місця голосування посадовець зазначає: "Потрібно трішки відрізняти. Тоді була тимчасова зміна, зараз - постійна. Хто дійсно постійно проживає у місті Києві. Тоді могло бути відрядження, багато людей наприклад їхали на відпочинок і змінювали виборчу адресу".

Зараз адресу змінили близько 800 виборців, розповідає Олександр Микитенко. Для порівняння, перед 2-м туром президентських виборів таких було 7 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінити виборчу адресу

Режимом онлайн користується переважно молодь.

"Зробили електронний ключ і подали заяву. А хто більш поважного віку, приходять з паспортом", - говорить посадовець.

Перевірити свою виборчу адресу можна на сайті Державного реєстру виборців в "Особистому кабінеті виборця". Або ж звернутися у відділ реєстру виборців.

Також перевірити себе можна у попередніх списках виборців на дільниці. Вони мають з'явитися на дільниці до 13 жовтня.

5 вересня розпочався виборчий процес. За календарним планом 15-24 вересня триватиме висування кандидатів у депутати та на посади сільського, селищного, міського голови.

Місцеві вибори заплановані на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Зміна виборчої адреси: кабінетних черг немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі