четвер, 07 грудня 2017 23:21

Депутати внесли зміни до податкового кодексу

Депутати внесли зміни до податкового кодексу
Законопроект був представлений Ніною Южаніною.

Депутати внесли зміни до податкового кодексу щодо збалансованості бюджетних надходжень наступного року. Перед ухваленням до народних депутатів звернувся Володимир Гройсман.

"Я хотів би підкреслити, що ми повністю підтримуємо і аграрний сектор, ми підтримуємо сьогодні добування українського газу. Ми сьогодні закуповуємо газ за кордоном за валюту в той час, коли Україна має один з найбільших в Європі покладів газу. Кожну зиму український уряд сидів у Москві, щоб визначати ціну газу на поточний рік. Ми ніколи не маємо більше сидіти і просити в когось ціну на газ, ми маємо добути свій український газ", - говорить прем'єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи збільшили собі зарплату

Законопроект був представлений Ніною Южаніною. Так, збільшили ставки екологічного податку на 11,2 %, ставки рентної плати за використання корисних копалин, за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів – на 11,8 %.

На тютюнові вироби збільшили акциз на прогнозний індекс споживчих цін на 11,2 %, додаткового ще на 16,7 %.

Збільшення акцизу на горілку, кріплені вина та пиво законопроект не передбачає.

Законопроект у першому читанні був підтриманий 14 листопада. За даними Мінфіна, загальний ресурс від цих змін складе 716,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Депутати внесли зміни до податкового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі