четвер, 29 березня 2018 10:00

Депутат Ради Купрій звинувачує поліцію та суд у приховуванні злочинів співвласника "АТБ"

Депутат Ради Купрій звинувачує поліцію та суд у приховуванні злочинів співвласника "АТБ"
Заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій заявив, що вже кілька років стежить за протиправною діяльністю власника мережі супермаркетів "АТБ" "мультимільйонера" ​​Геннадія Буткевича. Фото: radiosvoboda.org

Депутат Верховної Ради України, заступник голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій звинувачує Національну поліцію та суди у приховуванні злочинів співвласника мережі супермаркетів "АТБ" Геннадія Буткевича.

Про це Купрій заявив на своїй сторінці у Facebook, передають "Українські Новини".

Народний депутат зазначив, що вже кілька років стежить за протиправною діяльністю власника мережі супермаркетів "АТБ" "мультимільйонера" ​​Геннадія Буткевича.

"Це саме та людина, яка фінансувала режим Януковича, виступала проти учасників Революції гідності. Це саме той зрадник, який зараз веде бізнес на окупованих територіях, зокрема в Криму, і сплачує величезні податки країні-агресору. Це саме той олігарх, який купив з потрохами оточення Порошенко, правоохоронців і суддів, щоб уникнути відповідальності за свої злочини", - написав Купрій.

Він нагадав, що нещодавно до нього звернувся київський журналіст і громадський активіст Артем Руденко, який повідомив, що на замовлення Буткевича його вже 4 роки намагаються позбавити свободи за участь у мирному протесті біля маєтків друзів Януковича. "Артем доведений до межі психологічного зриву та роздумує навіть про скоєння самогубства", - зазначив депутат.

"Я вирішив заступитися за Артема та направив відповідну заяву до Нацполіції України. Для мене стало сюрпризом, що на мою заяву ніхто не відреагував. Я був змушений звернутися з оскарженням до суду. Але сьогодні одіозна суддя Печерського районного суду столиці Катерина Москаленко стала на бік поліції (читай Буткевича) і поставила під загрозу життя Артема", - написав Купрій.

"По суті, голова Нацполіціі Сергій Князєв, зловживаючи своєю владою, покриває проросійського олігарха і також повинен понести за це відповідальність. Очевидно поліцейські та суддя непогано нажилися на цій справі, тому повинні потрапити під слідство НАБУ (Національного антикорупційного бюро України). А окремо суддя повинна бути звільнена із займаної посади у дисциплінарному провадженні! Надсилаю відповідні заяви", - додав народний депутат.

Він також пообіцяв психологічну підтримку Артемові Руденко.

"Тримайтеся! Ви не один в боротьбі з цією бандою, яка засіла у владних кабінетах!" - підсумував Купрій.

Раніше нардеп Купрій звинуватив співвласника мережі супермаркетів "АТБ" Геннадія Буткевича в тому, що той має близькі і лояльні відносини з співробітниками Служби безпеки України, зокрема, з керівником СБУ в Сумській області Владиславом Косинським.

Купрій також повідомив, що прокуратура АРК порушила кримінальне провадження щодо торгівлі мережі "АТБ" в Криму, що сприяло посяганню на територіальну цілісність і недоторканність України.

Крім того, Купрій також опублікував відеозапис, на якому видно, як колишній заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов заходить до будівлі департаменту Генеральної прокуратури України з питань розслідування особливо важливих злочинів у сфері економіки. За даними екс-прокурора Суса, Євдокимов є "смотрящим" за процесами фальсифікації кримінальних справ від Буткевича у ГПУ.

Раніше Купрій звернувся до НАБУ з вимогою розслідувати факти фальсифікації кримінальних справ, про які розповідав Сус. У НАБУ повідомили, що долучили надані їм матеріали до вже відкритого раніше кримінального провадження №52017000000000838 за фактом перевищення повноважень співробітниками Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Ради Купрій звинувачує поліцію та суд у приховуванні злочинів співвласника "АТБ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі