вівторок, 30 січня 2018 19:48

"Дія на ураження" - дипломат про "кремлівське досьє"

"Дія на ураження" - дипломат про "кремлівське досьє"
"Кремлівська доповідь" США матиме для Росії чи не найвідчутніші результати у порівнянні з попередніми санкціями. Фото: EtCetera

"Кремлівська доповідь" може змусити Росію сісти за стіл переговорів.

Про це сказав дипломат Маркіян Лубківський в ефірі "112 Україна".

"Це дуже серйозний крок, який матиме чи не найвідчутніші результати у порівнянні з попередніми санкціями. Кільце навколо російського режиму стискається... Без сумніву, простір ще залишився. Не всі люди у цьому списку - є простір для розширення. Але по суті це останнє навіть не попередження, а дія на ураження. Цей крок може стати найефективнішою дією з боку США щодо Росії. Він може змусити Росію піти на переговори, у тому числі, щодо майбутнього України", - сказав Лубківський.

Він підкреслив, що Україні не варто багато очікувати від "списку Путіна", але можна використати таку налаштованість міжнародної спільноти на боротьбу з російським агресором.

"Для нас це означає внутрішнє очищення від корупції, проведення реформ. Це було б дуже серйозним сигналом і підтримкою для міжнародних партнерів. Бо якщо Україна і далі хворітиме тими проблемами, на які хворіє вже довгий час, то може випасти з поля зору наших американських партнерів", - зазначив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба було раніше думати" - у США відповіли на випади Росії щодо нових санкцій

Міністерство фінансів США представило Конгресу "кремлівське досьє". Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1млрд. Крім того, у "кремлівській доповіді" вказаний список підприємств, які мають частку держави понад 25% і виручку більше $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Дія на ураження" - дипломат про "кремлівське досьє"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі