вівторок, 26 грудня 2017 18:46

Чиновники повинні оцінювати свої рішення з урахуванням наслідків - Ніна Чала

Чиновники повинні оцінювати свої рішення з урахуванням наслідків - Ніна Чала
Будь-яке управлінське рішення на рівні держави необхідно оцінювати з точки зору очікуваних наслідків, каже професор кафедри маркетингу та управління бізнесом Києво-Могилянської Академії Ніна Чала

Будь-яке управлінське рішення на рівні держави необхідно оцінювати з погляду очікуваних наслідків. Але в українській політичній культурі не прийнято прислухатися до вчених і їхніх рекомендацій. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповіла доктор наук з державного управління, професор кафедри маркетингу та управління бізнесом Києво-Могилянської Академії, співавтор Доктрини збалансованого розвитку "Україна-2030" Ніна Чала.

Говорячи про розвиток країни і окремих регіонів потрібно враховувати не тільки темпи, але якість розвитку.

"Еволюційна економіка враховує неринкові чинники економічного розвитку. Тобто ми вимірюємо економічний розвиток не тільки в темпах зростання ВВП. Тут маємо справу з культурним фактором, рівнем освіти та охорони здоров'я, розвитком людського потенціалу. Це не можна виміряти в темпах зростання ВВП", - сказала Ніна Чала.

При цьому багато змін можна заздалегідь спрогнозувати.

З іншого боку, за її словами, в українській політичній культурі не прийнято прислухатися до вчених і діячів науки.

"Будь-яке управлінське рішення на рівні держави необхідно оцінювати з погляду очікуваних наслідків. Людина, що має владні повноваження, несе відповідальність, і керівникам країни потрібно думати на один-два кроки вперед. Але у владі вважають, що наука - це щось другорядне і вони не звертають уваги на рекомендації українських вчених", - резюмує Ніна Чала.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники повинні оцінювати свої рішення з урахуванням наслідків - Ніна Чала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі