пʼятниця, 24 вересня 2021 21:20

Колишньому командиру "Беркуту" повідомили про підозру

Колишньому командиру "Беркуту" повідомили про підозру
Командира "Беркута" підозрюють у теракті. Фото: УНІАН

Колишньому командиру "Беркуту" в Харківській області повідомили про підозру в організації теракту та вбивств мітингувальників 18 лютого 2014 року у центрі Києва.

Він намагався перешкодити рух мітингувальників до Верховної Ради для підтримки голосування народними депутатами за повернення до Конституції України 2004 року, йдеться у повідомленні офісу генерального прокурора.

"Підозрюваний, виконуючи явно злочинний наказ керівництва Міністерства внутрішніх справ України та ГУ МВС України в Києві, організував вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту. Експравоохоронець забезпечив безпідставне і незаконне невибіркове застосування співробітниками "Беркуту" спеціальних засобів та вогнепальної зброї по мітингувальниках", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: суд відпустив ексочільника львівського "Беркуту"

Дії силовика призвели до вбивства трьох мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 14 особам, середньої тяжкості – 59, легких – 123 та завдали фізичного болю трьом особам.

Шевченківський райсуд Києва скасував арешт, накладений на майна ексглави Адміністрації президента, екссекретаря Ради національної безпеки та оборони часів Віктора Януковича - Андрія Клюєва.

Майно вилучили 2016 року під час обшуку будинку батьків Клюєва, в рамках справи про розслідування вбивства на Майдані під час Революції Гідності.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому командиру "Беркуту" повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі