середа, 23 вересня 2020 21:03

Болгарія звинуватила російських дипломатів у шпигунстві

Болгарія звинуватила російських дипломатів у шпигунстві
Два громадянина РФ здійснювали розвідувальну діяльність, домагаючись інформації про плани модернізації болгарської армії. Фото: ua.news

Болгарська прокуратура звинуватила двох російських дипломатів в здійсненні розвідувальної діяльності на території країни.

Про це йдеться в заяві відомства.

"Головний прокурор Іван Гешев повідомив міністру закордонних справ про зібрані докази розвідувальної діяльності, здійснюваної на території країни двома іноземними громадянами, які користуються дипломатичним імунітетом", - заявили в прокуратурі.

Як зазначається, прокуратура порушила досудове провадження за даним фактом.

"Під час розслідування досудового провадження було встановлено, що в період з 2016 року по теперішній час два громадянина Російської Федерації здійснювали розвідувальну діяльність, домагаючись інформації про плани модернізації болгарської армії і підтримку технічної придатності збройних сил. Їх метою було передати зібрану інформацію, яка є державною і службовою таємницею, російській військовій розвідці в Москві ... Встановлено, що двоє російських громадян мають дипломатичний статус", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії на 12 років посадили пенсіонера за "шпіонаж" на користь України

Як пізніше повідомило російське інформаційне агентство ТАСС, дипломати, яких болгарська прокуратура звинувачує в шпигунстві, повинні покинути Болгарію протягом 72 годин.

13 квітня 2017-го Верховна Рада 261 голосом ухвалила законопроект "Про приватну детективну (розшукову) діяльність". 7 червня президент Петро Порошенко наклав вето на цю ініціативу. Згодом глава держави повернув документ зі своїми правками у парламент.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія звинуватила російських дипломатів у шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі