пʼятниця, 16 січня 2015 11:10

Янукович знищив би Межигір'я, якби знав, що не повернеться - Добкін

Янукович знищив би Межигір'я, якби знав, що не повернеться - Добкін

Втікши з Києва, Віктор Янукович прилетів до Харкова, де збирався перечекати Майдан.

Про це в інтерв'ю виданню "Лівий берег" заявив екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін.

"Так, він був упевнений в цьому (в тому, що Майдан розійдеться після підписання мирної угоди). Більше того, я ж кажу, що він адекватно ситуацію не сприймав - він і до цієї угоди вважав, що варто йому пальцями клацнути - Майдан розійдеться сам собою. Тим не менш, Янукович, підписавши договір з опозицією, йде на серйозні поступки. Він - вдумайтеся - погоджується на дострокові президентські вибори. Це ж не просто так, правда? Очевидно, у нього були якісь домовленості, гарантії, він на щось розраховував і ось ця дія - підписання "мирової" - було лише однією зі сходинок реалізації плану.

Але, що вийшло за фактом? Захід країни сприйняв "мирову" однозначно: вони домоглися, чого хотіли, Янукович "поплив" - погодився на дострокові президентські. Схід країни порахував угоду свідченням слабкості президента.

Мій висновок: його хтось переконав це зробити. Переконав, знову-таки, під гарантії.

Він же весь час повторював: тільки без застосування сили, без убивств, ми все владнаємо, все владнається. У ніч з п'ятниці на суботу він був упевнений, що Майдану просто ще не дали команду розійтися. І ось до цього моменту йому зі столиці краще виїхати. Так він з'явився в Харкові. Він не був готовий до від'їзду", - зазначив Добкін.

За його словами, Янукович не справляв враження людини, яка втекла.

"Він стовідсотково розраховував повернутися. Якби він знав, що не повернеться, він би підірвав Межигір'я, спалив його, знищив. Так воно йому було дорого", - заявив Добкін.

Зараз ви читаєте новину «Янукович знищив би Межигір'я, якби знав, що не повернеться - Добкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі