субота, 03 березня 2018 10:31

"Янукович не має впливу на Донбас" - політолог

"Янукович не має впливу на Донбас" - політолог
2 березня президент-утікач Віктор Янукович провів у Москві прес-конференцію

Віктор Янукович не має впливу на Донбас. А Володимир Путін хоче, щоб президент-втікач став частиною українського політичного процесу.

Про це заявив Сергій Таран, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір".

"Янукович не має жодного впливу на Донбас. На цей регіон має вплив міжнародна спільнота, Україна і Путін, який і окупував частину цих територій. Але Путін хоче, щоб Янукович став частиною політичного процесу. Можливо, навіть представляв Донбас на різних міжнародних перемовинах. Для Путіна важливо зняти санкції, довівши західній спільноті, що всередині України громадянська війна, а Росія не має до цього жодного відношення", – зазначив Сергій Таран сайту "24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді порадили не марнувати життя на порносайти і конференції Януковича

Путін розуміє, що Януковичу немає шляху в Україну, а от виступати таким собі "легітимним" лідером окупованого Донбасу – один з моментів для Путіна, щоб спробувати пом'якшити санкції. Але навряд чи ця задача реалізується, каже експерт. Тому згадуванню Януковича про "союзників" у Німеччині не треба надавати особливого значення.

"В кожній з європейських країн є маргінальні партії, які підтримують Путіна. Як правило, або крайні праві, або крайні ліві. Але вони нічого не вирішують і не впливають на політику в своїх державах. Це частина демократії – коли представлений абсолютно весь спектр політичного життя. На цих маргіналів і спирається Путін. Але те, що вони не мають вирішального впливу, підтверджує те, що санкції ніхто не збирається знімати".

2 березня президент-утікач Віктор Янукович провів у Москві прес-конференцію. Переконував, що в анексії Криму та війні на Донбасі винна українська влада, а його намагаються звинуватити безпідставно.

Востаннє до цього на камерах з'являвся у жовтні 2016 року

Зараз ви читаєте новину «"Янукович не має впливу на Донбас" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі