пʼятниця, 22 жовтня 2021 13:07

Адвокат Порошенка Головань назвав "вугільну історію" політичним переслідуванням

Адвокат Порошенка Головань назвав "вугільну історію" політичним переслідуванням
Адвокат Ігор Головань про "вугільну справу": "Записи настільки фейкові, що про них можна тільки розмовляти"

Так звана "вугільна справа" – це продовження політичних переслідувань п'ятого президента Петра Порошенка, які почалися з перших днів президента Володимира Зеленського на посаді Глави держави.

Про це в ефірі Прямого каналу заявив адвокат Ігор Головань.

Він нагадав, що перше провадження проти Порошенка було відкрите за те, що українські моряки рухалися з одного українського порту в інший.

"У чиїх інтересах порушили кримінальне провадження? В інтересах Російської Федерації, щоб представити, що це не Росія винна у захопленні наших кораблів і моряків, а це були "неправильні дії" президента, тих же українських моряків і українських військових", – зауважив Головань.

"Взялися за тих, хто будував українському флоту кораблі. Тобто злочином оголосили будівництво кораблів для українських Військово-морських сил, і генерал Павловський зараз знаходиться під вартою вже чотири місяці", – констатує адвокат.

"Були ще десятки аналогічних проваджень. Оця "вугільна історія" – це наступний виток політичних переслідувань. Мова про що? Давайте оголосимо "державною зрадою" постачання вугілля з українських шахт українським електростанціям. А виплату тим працівникам, які це вугілля видобули, подали на-гора і відвантажили на ті електростанції – давайте оголосимо "фінансуванням тероризму", – іронізує Головань.

"Дуже схоже і на історію з моряками, і на історію з кораблями. Якщо б тільки ми тут говорили про податки, про українських громадян, що постачання цього вугілля запобігло тому, що Україна б замерзла у темряві – а були випадки, що українські жінки народжували дітей в ліфтах, які застрягли від відсутності електрики. Якщо цього вдалося уникнути і Україна пройшла холодний період з світлом і з енергією – то цього одного достатньо для того, щоб виключити будь-яку подію будь-якого злочину", – переконаний Головань.

"Це шоу складалося з суцільної брехні. Починаючи з того, на чому це все базувалося. На записах, які оприлюднив Бігус", – констатує адвокат.

"Записи Бігуса" – це інформація, яка складає суспільний інтерес. Ми в нього вимагаємо – де файли? Оскільки у своїх відосиках він "засвітив", як воно виглядало у первісному вигляді. Але як тільки ми поставили запитання – опублікуй, він тут же каже "це моя власність". Тобто ці записи настільки фейкові, що про них можна тільки розмовляти, але показати їх суспільству ніхто не наважується", – наголошує адвокат Головань.

"Голосу п'ятого президента на цих записах немає. Жодної зачіпки немає, жодного доказу немає, але п'ятий президент України Порошенко на першому місці. А що саме зробив п'ятий президент? Навіть на цьому брифінгу нічого вони не сказали", – зауважив адвокат.

"Показово, що у брифінгу брав участь голова СБУ Баканов, який процесуально не має повноважень брати участь у провадженнях, однак є фігурантом скандалу з можливим відмиванням коштів Коломойського в офшорах Зеленського та його оточення", – зазначає адвокат.

"Нам є що сказати, що робив президент Порошенко у цій енергетичній і вугільній історії", – зазначає Головань.

"Президент по Конституції не має безпосереднього стосунку до енергетики і вугільної промисловості. Але відповідно до Конституції президент відповідає за безпеку, в тому числі енергетичну. І очолює РНБО. Президент Порошенко з 2014 року і до кінця каденції зробив все можливе, зокрема в питанні забезпечення енергетики України вугіллям, і навіть більше того, що було можливо", – констатує Головань.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Порошенка Головань назвав "вугільну історію" політичним переслідуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі