понеділок, 21 січня 2013 23:59

Дата операції Луцека залежатиме від завтрашніх аналізів — Ірина Луценко

Дата операції Луцека залежатиме від завтрашніх аналізів — Ірина Луценко
Ірина Луценко ФОТО: podrobnosti.ua

Захисник і дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина Луценко заявила, що в короткій телефонній розмові чоловік повідомив, що дата його операції в клініці Оберіг ще не призначена.

"Лікарі поки роблять всі розширені передопераційні аналізи, які дозволять зробити висновок про те, чи можна за день-два готувати Луценка до операції, або це можна перечекати", - сказала Луценко в ефірі телеканалу ТВі, повідомляє прес-служба Народної самооборони.

Вона нагадала, що протягом двох років перебування за ґратами у Луценка були виявлені серйозні проблеми з печінкою. "Одна з функцій печінки - це здатність згортати кров, що особливо актуально після операції. Адже якщо печінка не справлятися з цією функцією, то людина може просто стекти кров'ю і померти від знекровлення", - зазначила захисник екс-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Луценко їде в лікарню до чоловіка, попри заборону тюремників бачитись з ним

"Я поспілкувалася з лікарем, з хірургом, з іншими медиками, що відповідають за лікування і трактування результатів аналізів. Саме функції печінки викликають у них серйозне занепокоєння. Тому завтра-післязавтра будуть проводитися аналізи на її здатність згортати кров. Відповідно, після цього буде зрозуміло: чи буде робитися операція протягом тижня, чи потрібно підлікувати печінку і довести її до нормального стану і відстрочити операцію. Все буде залежати від завтрашнього-післязавтрашнього дня", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники запевнили, що нікого не пускатимуть до Луценка в лікарню

За її словами, якщо печінка екс-міністра буде здатна згортати кров, то зроблять операцію до кінця поточного тижня. "На наступному тижні Луценко вже можуть виписати, оскільки операція короткострокова", - припускає Ірина Луценко.

Захисник екс-міністра також висловила впевненість, що Луценка не будуть перевозити в Лук'янівське СІЗО, а залишать в клініці для проходження повного передопераційного обстеження. "Найбільше я боюся за те, як чоловік буде виходити з операції. Якби чоловік був на волі, щомісяця його можна було б привезти на обстеження, на консультацію з хірургами. Але Луценка знову кинуть на нари. А чекати післяопераційного лікування в межах колонії не доводиться", - зазначила вона.

Зараз ви читаєте новину «Дата операції Луцека залежатиме від завтрашніх аналізів — Ірина Луценко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі